REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš du mėnesius įkurtas Vilniaus miesto savivaldybės Kontrolės poskyris pateisina lūkesčius. Pasak specialistų, tvarkdariai ne tik prižiūri, kaip laikomasi viešosios tvarkos taisyklių, bet ir palengvina policijos pareigūnų darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Kontrolės poskyrio vedėjo Mariaus Švaikausko, dažniausiai sulaukiama miestelėnų skundų dėl aplaidaus buitinių atliekų tvarkymo, švaros taisyklių pažeidimų, netinkamo gyvūnų laikymo bei gyventojų ar įstaigų keliamo triukšmo. Savivaldybės pareigūnai stengiasi operatyviai spręsti miesto gyventojų ir svečių saugumo problemas, apie kurias sužinoma iš gyventojų skambučių telefonu bei skundų internete.

REKLAMA

„Aktualiausi miestiečiams klausimai - vienur kaimynų šuo kaukia, kitur be antsnukio, vyksta statybos, teršia gatves“, - sakė M. Švaikauskas.

Poskyrio vadovas pažymėjo, kad jie stengiasi ne tik drausminti pažeidėjus, bet ir taikyti prevencines priemones- dalyti šunų ekskrementų maišelius, įspėti pažeidėjus.

Pasak Kontrolės poskyrio vadovo, nors savivaldybės tvarkdarių tarnyba dar tik kuriasi, tačiau negali skųstis nei blogu materialiniu aprūpinimu, nei kokiomis nors kitomis problemomis. A. Švaikauskas pabrėžė, kad savivaldybės padalinyje dirbantiems darbuotojams yra „didelis akstinas dirbti gerai, kai jie yra stebimi per padidinamąjį stiklą“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, atsižvelgiant į tai, kada sulaukiama daugiausia skundų, buvo pakeistas ir pareigūnų darbo laikas. Dabar dvi rytinės ir dvi vakarinės tvarkdarių pamainos patruliuoja mieste pirmadieniais-ketvirtadieniais iki 21 val., penktadieniais ir šeštadieniais iki 2 val. nakties, o sekmadienį iki 19 val.

„Dvi naktis dirbame vėlai, nes gauname skundų iš gyventojų dėl triukšmaujančių kavinių. Važinėja darbuotojai, tikrina jas, renka medžiagą tolesniam nagrinėjimui dėl alkoholio gėrimų pardavimo ribojimo“, - vardijo M. Švaikauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbą teigiamai vertina ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

„Džiaugiamės, kad Vilniaus miesto savivaldybė pradėjo įgyvendinti tokio padalinio veiklą, kuris iš tikrųjų turėtų padėti atitraukti policiją nuo ne tiek svarbių darbų“, - kalbėjo V. Grašys.

Anot jo, dabar sostinės policija gali atkreipti dėmesį į rimtesnius įvykius ar iškvietimus, tikimasi, kad ateityje tvarkdariai padės fiksuoti prekybos pažeidimus turgavietėse bei kontroliuoti automobilių statymą mieste.

REKLAMA

„Kuo daugiau tarnybų, kuo daugiau kompetentingų pareigūnų rūpinsis viešąja tvarka, tuo miestas bus saugesnis“, - sakė V. Grašys.

Per rugsėjo mėnesį Kontrolės poskyrio darbuotojai gavo 168 gyventojų pranešimus dėl įvairiausių viešosios tvarkos pažeidimų. Buvo surašyti 22 administracinės teisės pažeidimų protokolai dėl gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklių pažeidimų, 19 - dėl tvarkymo ir švaros taisyklių nesilaikymo, 70- dėl nelegalios lauko reklamos. Taip pat bausta dėl triukšmo viešose vietose, atliekų tvarkymo, gyvenamųjų ir bendrojo naudojimo patalpų naudojimo taisyklių pažeidimų.

Savivaldybės padalinys darbą pradėjo šių metų rugpjūčio mėnesį, nors apie vadinamosios municipalinės policijos steigimą Vilniuje buvo kalbėta jau pernai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų