REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno senamiestyje savaitgalį atsiras „auksinė“ gatvelė. Joje prisistatys 17-os M. Valančiaus gatvės meno galerijų, mados ir stiliaus parduotuvių šeimininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Meno ir verslo žmonės, dirbantys „auksinėje“ M. Valančiaus gatvėje, pristatys puošiamus fasadus, rengiamus aktorių pasirodymus, aukcionus.  

REKLAMA

Kauno „auksinėje“ gatvelėje sekmadienį bus surengtas „juodosios dėžės“ aukcionas. Jame dalyvaujantieji nežinos, už kokią dėžės viduje esančią staigmeną kelia kainą. Pasak rengėjų, tai labdaringas sumanymas: visi gatvelės atidarymo metu surinkti pinigai bus skirti kalėdinių papuošalų M. Valančiaus gatvei medžiagoms pirkti ir išskirtiniam jaukumui gatvėje kurti.

„Pagrindinis šio kultūros ir labdaros renginio tikslas yra atkreipti dėmesį į Kauno senamiesčio istorinę vietą bei pabrėžti jos išskirtinumą.

REKLAMA
REKLAMA

Jau daugybę metų ši M. Valančiaus gatvė neoficialiai vadinama „Kauno Monmartru“, mat joje gausu meno galerijų ir salonų, kuriuose pristatomi unikalūs amatininkų darbai bei menininkų kūrinių kolekcijos“, - pasakoja renginio idėjos autorė, galerijos „Balta“ direktorė Jolanta Šmidtienė.

Pavyzdžiui, drabužių ir aksesuarų parduotuvės „Block 190“ šeimininkės Aušrinė Tuvyahu ir Lina Bilinskienė kauniečiams žada sekmadienį drabužių nerodyti. Tą dieną į drabužių parduotuvę pakliūti nebus galima.

„Kartais norisi paneigti mitą, esą prekybininkams svarbiausia - parduoti. Mes net neatrakinsime durų. Šįkart stebinsime gyvais vorais ir voratinkliais“, - apie būsimą šventę ir jai sukurtą „gyvąją“ vitriną pasakoja parduotuvės savininkė A. Tuvyahu.

Renginiai „auksinėje“ Kauno M. Valančiaus gatvėje sekmadienį, spalio 19 d., prasidės 15 val. ir truks iki sutemų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų