REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bankrutuojančio policijos mokymo centro Trakuose sporto bazę olimpiečiams perduodanti policija žada atsisakyti visų patalpų Policijos mokymo centre, kai tik pasistatys naują arba jei bus pasiūlyta tinkama alternatyva.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi policija, tą aš galiu viešai ir atvirai pasakyti, visiškai nesilaiko ten įsikabinusi, policija iš ten išeis nors ir rytoj, su viena prielaida, kad toliau kvalifikacijai kelti policijai bus sudarytos ne ką blogesnės sąlygos. Mes esame tame kelyje, mes turime lėšas, planus įsteigti Policijos kolegiją, kurioje būtų keliama ir kvalifikacija, bet patys žinote, kad jei mes šiandien turime rengti detalųjį planą, tai kiek užims dar laiko projektavimui, statybos leidimams gauti ir pačiai statybai. Keletą metų – gal dvejus, gal trejus“, – penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila.

REKLAMA

Spaudos konferencijoje oficialiai pristatytas sprendimas dalį turto, priklausančio bankrutuojančiai viešajai įstaigai, kuri šiuo metu valdo minėtą centrą, perduoti Kūno kultūros ir sporto departamentui.

„Reziumuojant – visos su sportu susijusios patalpos, pabrėžiu – visos, tiesiai pereina Olimpiniam sporto centrui. Policijos mokymo centrui lieka bendrabutis ir dvi mokymo klasės“, – aiškino R.Čiupaila.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis spaudos konferencijoje atsakydamas į klausimus aiškino, kad sporto kompleksu besinaudojantys profesionalūs sportininkai ir vaikai neturės nutraukti treniruočių, nors apie tai skelbia penktadienį Trakuose kabantys skelbimai – „Nuo spalio 17 dienos bazė nebedirbs“.

REKLAMA
REKLAMA

„Raščiukai buvo iškabinti ne policijos, o viešosios įstaigos administracijos, tai yra visiškai galbūt logiškai pateisinamas jų žingsnis, kadangi tokia viešoji įstaiga baigia egzistuoti. Šiandien mes kalbėjome, ką daryti, kadangi ir vaikai kai kurie naudojasi. Tai šiandien yra išspręstos problemos, ir mes manome, kad nuo kitos savaitės mūsų mokymo centras sudarys naujas sutartis ir atsiras galimybė šildyti šituos pastatus, tame tarpe ir reabilitacijos centrą ir sporto sales, ir nuo kitos savaitės vėl kuo puikiausiai vaikučiai galės lankytis tenai“, – sakė A.Stončaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spaudos konferencijos dalyvavęs Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Mykolas Kačkanas savo ruožtu sakė besiviliantis, kad sportininkai kada nors galės naudotis visu kompleksu.

„Mes tikinės, kad su visų mūsų pagalba Policijos departamentas gaus lėšas ir pastatys naują centrą kitoje vietoje, išsikels ir tada mes tikrai perimsime visą likusį turtą būtent sporto reikalams“, – sakė jis.

M.Kačkanas tikino, kad sportininkai sugebės išlaikyti centrą.

„Mes tikimės, kad dalį pinigų mes uždirbsime iš nuomos, nes gi ne visą dieną irkluotojai treniruosis tose salėse“, – sakė jis. Pasak M.Kačkano, salių nuoma domisi krepšinio ir kiti klubai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų