REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune kriminalinės policijos pareigūnai sulaikė galimai netikromis banko kortelėmis sukčiavusius Šri Lankos pilietį ir lietuvį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, naktį iš ketvirtadienio į penktadienio policijos patruliai sulaikė du asmenis, pas kuriuos rado daugiau nei 30 netikrų banko mokėjimo kortelių, įrangą joms gaminti bei kortelių skaitytuvą.

REKLAMA

Apie pusę pirmos nakties Prancūzų gatvėje patruliavę policijos patruliai atkreipė dėmesį į tamsaus gymio asmenį, įtartinai besisukiojantį prie „Rimi“ prekybos centro esančio banko „Snoras“ kiosko.

Ant žemės šalia kiosko pareigūnai aptiko išmestas kelias baltos spalvos plastikines korteles su magnetiniais takeliais ir užrašytais PIN kodais.

Įtarę, kad kortelės gali būti padirbtos, pareigūnai sulaikė 27 metų Šri Lankos pilietį. Jis turėjo laikiną leidimą gyventi Didžiojoje Britanijoje. Per asmens apžiūrą pas jį aptikta dar viena balta plastikinė kortelė.

REKLAMA
REKLAMA

Sulaikytas ir kartu su juo buvęs 25 metų kaunietis.

Ant kauniečiui priklausančio automobilio „Toyota Celica“ galinės sėdynės teisėsaugininkai rado dar 30 baltų plastikinių kortelių.

Per tyrimą paaiškėjo, kad prieš kelias dienas į mūsų šalį atvykęs Šri Lankos pilietis nuomojo butą Vinco Krėvės prospekte. Šiame bute atlikę kratą pareigūnai aptiko nešiojamą kompiuterį su programine įranga, skirta mokėjimo kortelių duomenims įrašyti, ir kortelių skaitytuvą.

Abiem sulaikytiesiems pateikti įtarimai dėl netikrų mokėjimo instrumentų, skirtų atsiskaityti negrynais pinigais, neteisėto disponavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtariamieji šiuo metu sulaikyti 48 valandoms, penktadienį bus kreipiamasi į teismą dėl jų suėmimo.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Tai ne pirmas kartas, kai pareigūnai sulaiko netikrų mokėjimo instrumentų, skirtų atsiskaityti ne grynaisiais pinigais, gaminimu ir neteisėtu disponavimu įtariamus svetimšalius.

Rugpjūčio 31 dieną prekybos centre Savas“, esančiame Savanorių prospekte, buvo sulaikytas iš Šri Lankos kilęs asmuo, bandęs paimti iš banko „DNB NORD“ bankomato pinigus su padirbtomis kortelėmis.

REKLAMA

Tuomet iš jo paimtos 28 banko kortelės su užrašu „TUXEDO Blue Diamond“. Ant kurių buvo užrašyti kortelių PIN kodai. Per asmens apžiūrą rasta 1300 litų.

Rugsėjo 2 dieną pareigūnai sulaikė dar keturis užsieniečius, kurių viešbučio kambariuose aptikti trys nešiojami kompiuteriai, 2 atminties laikmenos, viena iš jų su programine įranga, skirta mokėjimo kortelių duomenims įrašyti, magnetinių kortelių duomenų įrašymo ir nuskaitymo įrenginys, dvi navigacinės įrangos, apie 75 tūkst. litų įvairių šalių valiuta.

Taip pat pareigūnai pas sulaikytuosius aptiko 145 netikras banko mokėjimo korteles su užrašytais PIN kodais bei 40 tuščių kortelių.

Ekonominės policijos pareigūnai rengiasi aiškintis, ar visi šie asmenys tarpusavyje yra susiję.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų