REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarptautinis Kauno kino festivalis susikrovęs 22 programos filmus, sėdo į spalvotą festivalio traukinį ir atrūko į Vilnių. “Skalvijos: kino centre jaukiai įsikūręs festivalis iki pat pirmadienio kviečia kino gurmanus mėgautis išskirtine nekomercinio kino programa.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno kino festivaliui pavyko iš Švedijos kino archyvų ištraukti ir į Lietuvą vėl atvežti 1977 m. filmą „ABBA“. Šis linksmas vėliau visame pasaulyje išgarsėjusio švedų režisieriaus L. Hallströmo (“Sidro namų taisyklės”, “Šokoladas”) filmas pasakoja apie Australijos radijo žurnalistą, bandantį gauti grupės „ABBA“ interviu. Deja, šis vyrukas visada vėluoja į susitikimus, prie žvaigždžių jo neprileidžia muzikantų asmens sargybiniai. Filme skamba daug žinomų gyvai atliekamų „ABBA“ dainų, o grupės nariai vilki autentiškus 8-ojo dešimtmečio drabužius. Vien muzikantų kostiumai ir šukuosenos vertos bilieto kainos.

REKLAMA

„Maniau, jog šis filmas žymiai autentiškesnis nei vėlesni miuziklai apie „ABBA“, kaip antai „Mamma Mia!“ Girdėjau gandą, jog 8-ajame dešimtmetyje lietuviai valandų valandas stovėjo eilėse, norėdami išvysti filmą „ABBA“ kino ekrane. Nenustebčiau jei tai pasikartotų ir šiemet.“ – sakė Kauno kino festivalio programos sudarytojas Tomas Tengmark.

Žiūrovai turėtų nepraleisti ispanų režisieriaus Jamie Rosaleso filmo „Vienatvė“. Filmas šiais metais pelnė net tris ispanų kino apdovanojimus „Goya“: už geriausią filmą, geriausią režisieriaus darbą bei geriausią aktoriaus debiutą. Be to 2007 m. šis filmas buvo atrinktas į Kanų kino festivalio prestižinę programą „Ypatingas žvilgsnis“ (pranc. „Un Certain Regard“).

REKLAMA
REKLAMA

Keno Loacho filmas „Laisvas pasaulis“ – vienas aktualiausių ir įdomiausių pastarųjų metų filmų apie migrantų darbininkų gyvenimo sąlygas globalizuotame pasaulyje. „Laisvas pasaulis“ atskleidžia, kas slepiasi už deklaruojamų turtingų Vakarų valstybių vertybių: laisvės, lygių teisių ir galiausiai pagarbos žmogui.

Filme „Interviu“ susitinka aktorė Sienna Miller ir aktorius bei režisierius Steve‘as Buscemi. Tai – seksualumo pritvinkusi drama apie žiniasklaidą, tiesą ir šlovę. Buvęs karo žurnalistas Pieras Pedersas (Steve Buscemi) susierzina, gavęs užduotį paimti interviu iš žymiausios Amerikos muilo operų žvaigždės Katios (Sienna Miller). Jų susitikimas virsta dviejų skirtingų pasaulių susidūrimu. Herojų konfrontacija išauga į aistringą žodinę šachmatų partiją, kupiną sąmojo, intrigos ir seksualinės įtampos, kuri sprogsta žavingu netikėtu finalu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Danielio Karslake‘o dokumentiniame filme „Nes taip moko Biblija“ sprendžiami ne tik katalikiškai bendruomenei opūs klausimai: Ar dviejų žmonių meilė gali būti šlykšti? Ar gėjus, lesbietes ir krikščionybę skiriančios prarajos neįmanoma peržengti? Ar galima nekęsti remiantis Biblija?

Kauno kino festivalio filmai “Skalvijos” kino centre bus rodomi iki spalio 20 dienos. Festivalio programa publikuojama interneto svetainėje www.kinofestivalis.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų