REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vežėjai kažkokiu būdu įtikino Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją, kad pingantys degalai pabrango, todėl gavo leidimą didinti tarpmiestinių kelionių kainas, – rašo dienraštis „Vakaro žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija ketvirtadienį leido keleivinio transporto įmonėms padidinti tarifus 4 centais už kilometrą.

REKLAMA

Vežėjų asociacija „Linava“ tokio leidimo prašė dar vasarą. Tiesa, prašyta kainas leisti padidinti gerokai daugiau: kelionėms minkštojo tipo autobusais ir ekspresais – po 9 centus už kilometrą, kietojo tipo – po 7 centus. Motyvas – mažėja keleivių bei brangsta degalai.

Komisijos nariai turbūt jau seniai buvo užsukę į degalines, nes patikėjo vežėjų žodžiais, kad degalų kainos kyla. Tačiau nuspręsta, kad jos kyla kur kas mažiau nei tikina „Linava“, o ir keleivių ne tiek jau sumažėjo, kaip įrodinėja ta pati asociacija.

„Linavos“ keleivinio transporto skyriaus vadovas Eugenijus Stolovickis komisijos posėdyje guodėsi, kad teko uždaryti 38 tolimojo susisiekimo maršrutus, nes valstybė esą proteguoja geležinkelius: leidžia šiems pelnu iš krovinių gabenimo kompensuoti nuostolius iš keleivių vežimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu komisija pareiškė, kad vežėjai, kuriems ir padidinus kainas bus sunku, galės atskirai kreiptis dar kartą.

Pavyzdžiui, didžiausioms keleivinio susiekimo kompanijoms nuo šiol nustatytos maksimalios kainos už kilometrą kelionėms minkštojo tipo autobusais: TOKS – 26 centai, „Kautra“ – 27 centai; ekspresais – abiem po 29 centus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų