REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Tą kartą dar vienu anšlagu pasibaigęs „Sutemos Live“ su SCSI9 ir Sleepy Town Manufacture, jau šį penktadienį, vasario 10 d., klube „Gravity“ bus pratęstas su talentingo prodiuserio iš Islandijos - Yagya - gyvu pasirodymu. Nors pernai pasirodė tik antrasis jo albumas, šis islandas yra vienas iš labiausiai gerbiamų bei garbinamų dub/minimal techno muzikos atlikėjų Europoje.
Renginyje taip pat gyvai pasirodys ir geriausia Lietuvos elektroninės muzikos grupe vadinami „Dublicate“, o už pulto stos „Sutemų“ serijos organizatorius DJ Walkman„Techstylism“ komandos diskžokėjus Pagalvė bei DJ Esse. Video projekcijas demonstruos nuolatiniai šios serijos VJ‘ėjai Bang ir Paul Paper.

Islandija – muzikos sala

Daugeliui lietuvių Islandija yra svajonių šalis. Galbūt todėl, kad ji atrodo tokia tolima ir nepasiekiama, tačiau, greičiausiai, dėl to, kad ji užaugino daug nepakartojamų muzikos talentų, kaip kad Bjork, „Sigur Ros“, „Gus Gus“ ir daugelį kitų. Būtent muzika bene labiausiai išgarsino šią salą. Deja, pas mus atlikėjai iš Islandijos atvyksta itin retai, todėl Yagya vizitas dar labiau intriguoja.
„Sutemos Live“ serijos organizatorių teigimu, Yagya, kuriantis savitą minimal techno muziką, dar kartą privertė įsitinkinti, kad Islandijoje gyvena visai kitokie žmonės. „Tiesiog islandų sukurta muzika yra kitokia, ji – savita ir unikali. Nežinome, kodėl taip yra. Greičiausiai dėl geografinės padėties ir klimato. Ne išimtis ir Yagya, kiekvienas naujas jo kūrinys mus priverčia krūptelti iš nuostabos ir, nors jo kompozicijas išleidome net trijuose savo rinkiniuose, šio islando muzikos garsų, emocijų, tos nenusakomai šaltos nuotaikos vis per mažai,“ – teigia jie.
Po tikrai kokybiško debiutinio įrašo 2002-aisiais, praėjusiais metais Yagya pagaliau išleido visų labai ilgai lauktą antrąjį savo darbą – neapsakomai gražų dub bei minimal techno albumą „Will I Dream During The Process“. Ir nors jam dar tik 24 metai, dabar jo muzika lyginama su kultiniu ambient projektu „Biosphere“, garsiuoju Suomijos minimalistinės muzikos atlikėju Vladislav Delay bei įrašų kompanijos „Kompakt“ atstovais GAS bei Markus Guentner.   
„Dublicate“ debiutas „Gravity“
Iš karto po Yagya pasirodymo ant scenos lips šiandien itin liaupsinami ir geriausia Lietuvos elektroninės muzikos grupe vadinami „Dublicate“. Prieš kelis metus sužibėjusį projektą įkūrė dabar jau nebeegzistuojančios, bet tuo metu labai populiarios ir net kelis „Bravo“ ir „Radiocentro“ apdovanojimus laimėjusios grupės „Empti“ prodiuseris Paulius Kilbauskas. Vėliau prie jo prisijungė garsusis DJ Genys. Vasario 10 d. kartu su šiuo duetu pasirodys ir VJ Eimis, kuris papildys jų koncertą videoprojekcijomis.
Dar šiais metais žadantys išleisti debiutinį savo albumą, „Dublicate“ tvirtina, kad siekia daryti tik tai, kas patiems patinka ir tikrai nesivaikys madų. Ir nors dainų sukurta daug, kol kas dar neaiškūs pirmojo jų įrašo „rėmai“ bei tikslesnė išleidimo data. O paklaustas, ar neketina šturmuoti lietuviškojo MTV kanalo, Paulius griežtai atsakė:  „Mes šturmuojame žmonių ausis, o ne MTV, bet klipas tikrai bus“.
„Dublicate“ yra vienas iš tų kelių Lietuviškų elektroninės muzikos projektų, kurį mes mėgstame ir didžiuojamės. Todėl su didžiausiu malonumu juos pasikvietėme groti į savo renginį. Beje, intriguoja ir tai, kad Paulius ir Genys ruošia specialią programą, ir kad tai yra „Dublicate“ debiutas klube „Gravity“,“ – teigė DJ Walkman.  
Daugiau informacijos:
http://www.sutemos.net/lt/events
Atsisiųsk Yagya:
http://www.sutemos.net/lt/release;gid,16
http://www.sutemos.net/lt/release;gid,13
http://www.sutemos.net/lt/player;gid,09
Išgirsk Dublicate:
http://www.myspace.com/dublicate
Bilietai:
http://www.bilietai.lt/axtweb/view/evt-desc/1.0-lt-EDS001000001555
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų