REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo (TPVCAPD)  draudikai nusiteikę optimistiškai.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiąją rinkos dalį užimančių bendrovių („BTA“, „Ergo“, „Lietuvos draudimas“) atstovai nepanikuoja – rinka konkurencinga, draudimo paslaugos aktualios. Draudimo bendrovės, nors ir pripažįsta bendrą augimo lėtėjimą, tačiau situacijos nedramatizuoja.

REKLAMA

„BTA draudimas“ reaguos į rinkos pokyčius.

„BTA draudimo“ atstovas Marius Riauba pripažįsta, kad bendrovė privalės reaguoti į rinkos pokyčius ir peržiūrės įmokų tarifus.  „Esant tokiai (sudėtingai) ekonominei situacijai, turėsime didinti draudimo įmokų tarifus“,– sako „BTA“ atstovas. Bendrovė nuolat peržiūri savo kainodarą. Pasak pašnekovo, TPVCAPD sektorius augo stabiliai, išskyrus sunkiojo transporto, tačiau šis segmentas mažėjo visoje Lietuvoje, nes transporto bendrovės susiduria su nemažais sunkumais ir kol kas negalvoja apie transporto parkų didinimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Ergo“ džiaugiasi stabiliu rinkos augimu.

Audrius Pilčicas, vieno iš UADB „Ergo Lietuva“ departamentų direktorius, akcentuoja, kad bendrovė laikosi teisingumo principo, t.y. tvarkingi vairuotojai, kaip visada, mokės mažiau, nei tie, kurie nuolat pažeidinėja Kelių eismo taisykles (KET).  „TPVCAD draudimo kainų artimiausiu metu keisti neketiname. Ir toliau jas stengsimės išlaikyti konkurencingas“,– dalijasi planais A.Pilčicas. Tokia bendrovės politika, atrodo, davė teigiamų rezultatų – 2008 m. sausio-rugsėjo mėnesiais bendrovės pajamos TPVCAPD sektoriuje, lyginant su rezultatais tuo pačiu 2007 m. laikotarpiu, augo net 43 proc. („Ergo Lietuva“ duomenimis,- M.Šlepikas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos draudimas“ situaciją vertina blaiviai.

Ernesta Dapkienė, „Lietuvos draudimo“ atstovė, patikino, kad bendrovė stengiasi įsiklausyti į klientų lūkesčius, siūlydama patrauklias kainas ir greitą žalų sureguliavimo tvarką. „Kainodaros peržiūra – nuolatinis darbas, nes turime atitikti klientų lūkesčius, teisingai atlyginti patirtus nuostolius“,– vardija pašnekovė. Pripažįstama ir tai, kad sumažėję naujų automobilių pardavimai palietė ir draudikus. Tačiau E.Dapkienė paprastai vertina konkurenciją tarp draudimo bendrovių: „Rinka nėra stabili, klientai turi teisę pasirinkti draudimo bendrovę, tad jų migracija iš vienos bendrovės į kitą yra natūralus procesas”.

REKLAMA

Padidėję nuostoliai rudens-žiemos metu negąsdina.

Visų trijų kalbintų bendrovių atstovai tvirtino, kad rudens-žiemos metu TPVCAPD draudikų išmokamos sumos padidėja. „Ergo Lietuva“ nurodė 10-15 proc. padidėjimą, „Lietuvos draudimas“  konkrečių skaičių nepateikė, tik patvirtino, kad pokytis yra, o „BTA draudimas“ nurodė net 25 proc. augimą.

Marius Šlepikas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų