REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariate atlikus tarnybinį patikrinimą dėl pareigūnų veiksmų rugsėjį sulaikant Vilniaus centre daržovėmis prekiavusį ūkininką, patrulių nusižengimo neįžvelgta.

REKLAMA
REKLAMA

„Įvertinus policijos pareigūnų, sulaikytų asmenų ir įvykio liudininkų paaiškinimus konstatuojama, kad pareigūnai veikė teisėtai ir adekvačiai susiklosčiusiai situacijai“, - teigiama policijos ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai.

REKLAMA

Kaip skelbta žiniasklaidoje, rugsėjo pradžioje vienoje Vilniaus centre esančioje kavinėje ir jos prieigose ekologiškomis daržovėmis be leidimo prekiavusį ūkininką iš Biržų rajono Arūną Giedriką ir asociacijos „Viva Sol“, užsiimančios ryšių tarp miesto ir kaimo plėtojimu, prezidentą Valdą Kavaliauską du policijos patruliai jėga įsitempė į automobilį ir išsivežė į Vilniaus trečiąjį policijos komisariatą.

Policijos komisariate A.Giedrikas praleido tris valandas. Ūkininkui buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas už tai, kad ekologiškomis daržovėmis prekiavo neturėdamas leidimo.

REKLAMA
REKLAMA

Patikrinimas, apie kurį pranešama ketvirtadienį, atliktas policijos iniciatyva, BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariate.

Po šio įvykio ir Seimo kontrolierius Romas Valentukevičius kreipėsi į Lietuvos policijos generalinį komisarą Vizgirdą Telyčėną prašydamas pateikti išsamų paaiškinimą dėl policijos pareigūnų veiksmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų