REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Piniginė injekcija ir pasikeitusi klubo valdyba bent laikinai stabilizavo situaciją Kauno „Žalgirio“ komandoje. Klubo vadovai tvirtina, kad artimiausiu metu ekipos nepaliks nė vienas krepšininkas, o prie bendrų treniruočių jau vakar vakare turėjo prisidėti ir legionieriai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos čempionų komandą pavyko išgelbėti nuo subyrėjimo. „Žalgirį“ pasiekė pusė - 2,2 mln. litų - Kauno miesto savivaldybės pažadėtos paramos, o jau trečiadienį popiet pinigai pradėjo plaukti į žalgiriečių banko sąskaitas. Tai nuramino krepšininkus, o klube kilęs gaisras kol kas priblėso.



Reikalai pajudėjo

REKLAMA

„Komandos niekas nepalieka, o legionieriai šiandien (trečiadienį - aut. past.) vakare jau dalyvaus treniruotėje“, - vakar tvirtino naujasis „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Jis antradienį vakare pakeitė iš šio posto savo noru drauge su visa klubo valdyba pasitraukusį Gediminą Navikauską ir jau vakar ryte kibo į darbą.

Naujasis „Žalgirio“ vadovas atsitvėrė tylos siena nuo visų su klubo finansais susijusių klausimų. P.Motiejūnas atsisakė komentuoti, ar žaidėjai jau gavo vėluojančius atlyginimus ir kada „Žalgirį“ pasieks antra pusė savivaldybės žadėtų pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pirmo šio sezono atlyginimo žalgiriečiai vakar išties sulaukė. Tai patvirtino didžiajai daliai „Žalgiryje“ rungtyniaujančių lietuvių atstovaujančios agentūras „Interperformances“ atstovas Lietuvoje Virginijus Bulotas.

„Mums pietaujant žaidėjai pradėjo gauti žinutes, kad pinigai pasiekė jų sąskaitas, - pasakojo V.Bulotas, kuris vakar susitiko su Tadu Klimavičiumi, Mantu Kalniečiu, Pauliumi Jankūnu, Žygimantu Janavičiumi, Eurelijumi Žukausku ir Jonu Mačiuliu. – Situacija pasikeitė, žaidėjų nuotaikos kur kas geresnės. Toliau viskas „Žalgirio“ rankose“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šviesa tunelio gale

Pasak agento, žaidėjai tiki „Žalgirio“ ateitimi ir nesidomi, kokie užsienio klubai norėtų matyti juos savo gretose ar kur jie galėtų išvažiuoti, jeigu krizė Kauno klube vėl pasikartotų.

„Šiandieninė savivaldybės pagalba - labai gerai, tačiau ji neišsprendžia viso sezono problemų, - svarstė V.Bulotas. – „Žalgiriui“ šiuo metu būtinai reikalingas stiprus investuotojas, kuris galėtų suvaldyti situaciją. Kito kelio dabar, pasaulį ištikus ekonominiam šokui, nematau“.

„Žalgirio“ vadovai neoficialiai prasitarė, kad derybos su galimu investuotu jau vedamos. Komandos gelbėtoja turėtų tapti užsienio kompanija.

REKLAMA

Tikimasi, kad artimiausiu metu klubą pasieks ir antroji pusė savivaldybės paramos. Tokiu atveju naujieji „Žalgirio“ vadovai gautų papildomo laiko deryboms su investuotoju.

Šiandien „Žalgirio“ krepšininkai žais SEB Baltijos krepšinio lygos rungtynes. Kauniečiai išvykoje susitiks su Latvijos čempione Rygos „Barons/LMT“. Šiame mače laikinosios sostinės ekipai jau turėtų padėti ir komandos amerikiečiai, boikotavę pastarąsias dvejas rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų