REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje žinoma dainininkė Irma Jurgelevičiūtė-Selenienė vakar ištekėjo trečią kartą.

Pravieniškių II pataisos namuose, atvirojoje kolonijoje (PN-AK), ji susituokė su buvusiu Anykščių rajono Kurklių kaimo gyventoju 33 m. Rolandu Lavinsku, pravarde Limonas, atliekančiu bausmę už dviejų žmonių nužudymą, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Santuoka, kurią užregistravo Kaišiadorių rajono civilinės metrikacijos skyriaus darbuotojai, II PN-AK buvo numatyta 12 val. Mat 11 val. santuokos buvo registruojamos Pravieniškių III PN.

REKLAMA

Tačiau jau apie 8 val. prie pastato, kur išduodami leidimai pasimatymams ir priimami siuntiniai, ėmė būriuotis būsimos nuotakos ir jas atlydėję draugai bei giminės. Dauguma rankose laikė dėželes su tortais, puokštes gėlių.

Mat kartu su Irma ir jos išrinktuoju vakar II PN-AK susituokė dar trys poros.

Jaunieji pasirinko dieną, kai į pataisos namus atvykęs Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius 10 val. pašventino čia esančią renovuotą koplyčią. Ceremonijoje dalyvavo ir Lietuvos stačiatikių Dievo Motinos į Dangų Ėmimo cerkvės tėvas Venjaminas bei „Carito“ atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Skarele dangstėsi veidą

Irmos vairuojamas automobilis pasirodė aikštelėje prie pataisos namų apie 9 val. Raudona skarele apsigobusi moteris apie 10 min. delsė išlipti iš mašinos.

Po to, lydima kresno vyriškio ir skarele dangstydama veidą, ji nuskubėjo į namelį, kur registruojami pasimatymai.

Atlikusi privalomus formalumus ir išvydusi žurnalistus, Irma nebandė slėpti, kad šiandien išteka už Rolando, ir priėmė sveikinimus.

„Ačiū, jūs viską žinote. Ačiū, tai yra mano asmeninis reikalas ir aš tikrai jį norėčiau pasilikti sau. Dėkoju. Žinau, kad jūs jau ketvirtą parą ar ketvirtą dieną čia budite. Tik įdėkite gražią nuotrauką“, – sakė Irma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dainininkė nuskubėjo prie įėjimo į pataisos namus, kur jau laukė kiti vestuvininkai.

Anot pataisos namų darbuotojų, civilinės santuokos ceremonija vyksta gana paprastai. Ilgalaikių pasimatymų patalpose balta staltiese uždengiamas stalas ir prie jo atliekami santuokos formalumai. Tačiau vakar, kai II PN-AK buvo pašventinta koplyčia, sutuoktuvės turėjo būti iškilmingesnės.

Jaunavedžiams po santuokos įforminimo iškart suteikiamas ilgalaikis kelias paras trunkantis pasimatymas. Vėliau žmona gali pasimatyti su vyru kartą per mėnesį per trumpą pasimatymą arba gauti leidimą ilgesniam kelias paras trunkančiam susitikimui.

REKLAMA

Nužudė du garsius anykštėnus

Irmos išrinktasis R.Lavinskas 2000 m. vasario 4-ąją Panevėžio apygardos teismo sprendimu buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už dviejų anykštėnų – bendrovės „Mėsėčiai“ direktoriaus pavaduotojo Ričardo Kazlausko ir buvusio Anykščių rajono politiko, rajono tarybos nario, o vėliau verslininko Kęstučio Ungurio – nužudymą. Pastarasis sovietiniais laikais buvo Lietuvoje jauniausias kolūkio pirmininkas, vadovavęs „Nevėžio“ kolūkiui.

1999 m. gegužės 19-ąją Anykščių rajone, netoli Kavarsko miestelio, Šventosios ir Virintos upių santakoje, rastas žiauriai nužudyto K.Ungurio lavonas. Vyriškis, kaip vėliau nustatė ekspertai, buvo mirtinai uždaužytas beisbolo lazda. Tuo pat metu dingo ir K.Ungurio verslo kompanionas Lietuvos veterinarijos akademijos auklėtinis R.Kazlauskas.

REKLAMA

Radus K.Ungurio lavoną, įtarimai krito ant Svirnių kaime, mėsos produktų gamybos bendrovėje „Mėsėčiai“, R.Kazlausko apsaugininku bei vairuotoju dirbusio R.Lavinsko. Įspūdingo ūgio R.Lavinskas sulaikytas Kavarske, draugės namuose.

Sulaikomas, kaip prisimena pareigūnai, vyriškis buvo labai išsigandęs ir visiškai girtas.

Tyrimo metu R.Lavinskas jau po kelių dienų prisipažino nužudęs ne tik K.Ungurį, bet ir savo darbdavį R.Kazlauską, parodė pušyne vietą, kur krūmuose paslėptas jo lavonas. Žuvusysis buvo taip sužalotas, kad artimieji jį vos atpažino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip išaiškėjo, K.Ungurys buvo nužudytas dėl pinigų. Mat verslininkas, R.Lavinsko vežamas namo, pasigyrė ką tik pardavęs traktorių ir išsitraukęs iš kišenės piniginę paskleidė JAV dolerius.

Kita auka, R.Kazlauskas, galėjęs žinoti, kad K.Ungurys dingo išvažiavęs su R.Lavinsku, buvo nužudytas po trijų parų. Kartu dingo ir R.Kazlausko „Volga“, kuria iš namų išvažiavo verslininkas.

Pareigūnų duomenimis, R.Lavinskas, nužudęs R.Kazlauską, dar prisivogė „Mėsėčių“ produkcijos – įvairių dešrų bei kumpių. Produktai rasti per sulaikymą.

REKLAMA

Suartino muzika?

R.Lavinskas anksčiau teistas nebuvo. Į tai atsižvelgus, 2003 m. bausmė iki gyvos galvos sumažinta iki 20 metų.

Irmos išrinktojo tėvai, užauginę dvi dukras ir tris sūnus, gyvena Kurkliuose. Tėvas dirba bendrovėje „Kurklių karjeras“ vairuotoju, o mama anksčiau dirbo kolūkio valgykloje. Anot liudininkų, visa šeima labai muzikali. Tėvas iki šiol groja akordeonu kaimo kapeloje.

Pareigūnų duomenimis, vienas R.Lavinsko brolis taip pat turėjo reikalų su teisėsauga.

Irma su išvaizdžiu, apie 190 cm ūgio Rolandu susipažino prieš kelerius metus, kai kartu su savo vadybininku Pravieniškių pataisos namuose klausėsi nuteistųjų muzikos kolektyvų pasirodymo. Dainininkė rinkosi grupę, kuri būtų jos vaizdo klipe.

REKLAMA

R.Lavinsku domėjosi ir Kauno policija

Prieš metus į Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybą kreipėsi vienos jaunos kaunietės tėvai. Pareiškėjai teigė, esą jų dukrą per į laisvę išėjusius bendrus šantažuoja R.Lavinskas. Pati nukentėjusioji šantažą neigė.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, zonoje buvo apklaustas R.Lavinskas. Tyrimas nutrauktas. Mat išaiškėjo, kad R.Lavinskas su šia mergina draugavo, neva jau ruošėsi tuoktis ir buvo davęs pinigų, kad nupirktų kelis naudotus maždaug 3 tūkst. litų kainuojančius automobilius. Mašinas tikėtasi parduoti brangiau ir užsidirbti.

Esą mergina pinigus pasisavino ir dingo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai taip pat gavo informacijos, neva R.Lavinskas per į laisvę išėjusius draugus bando paveikti kai kuriuos asmenis, esą trukdančius išleisti vaizdo klipą. Taip pat buvo žinoma, kad vienu metu R.Lavinskas zonoje turėdamas mobiliojo ryšio telefoną kontaktavo su savo pažįstamais laisvėje.

Pareigūnai neatmeta, kad nuteistajam R.Lavinskui gali imponuoti ir tai, jog I.Jurgelevičiūtės giminėje yra garsių Kauno teisininkų. Esą galbūt R.Lavinskas viliasi, jog pavyks dar labiau susimažinti bausmę.

Santuokos su kaliniais nepatvarios

Prieš įregistruodami santuoką, Irma ir jos išrinktasis tyliai išsiskyrė su savo antrosiomis pusėmis. Beje, pirmosios R.Lavinsko vestuvės su Anykščių rajone gyvenančia moterimi taip pat vyko II PN-AK. Tačiau vėliau jo žmona santuoką nutraukė.

REKLAMA

Beje, pirmoji I.Jurgelevičiūtės santuoka įvyko Kauno laisvės atėmimo įstaigoje OC/12-08. Pasak liudininkų, jos rusiškai kalbantis išrinktasis paėmė žmonos pavardę.

Kaišiadorių rajono civilinės metrikacijos skyriaus duomenimis, apie 99 proc. santuokų, užregistruotų pataisos namuose, vėliau išyra.

Olava Strikulienė

Rolandas Lavinskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų