REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigdama albumo „Povandeninės kronikos“ koncertinį turą po Lietuvą Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ ruošia du išskirtinius pasirodymus Vilniuje,lapkričio 25 d. Forum Palace pramogų klube BALSAS.LT ir Kaune, Valstybiniame dramos teatre lapkričio 27 d.Maestro Andriaus Kulikausko specialiai šiems koncertams aranžuotas dainas kartu su Aiste ir grupe „Skylė“ atliks kamerinis orkestras. Pusantros valandos koncerte be dainų iš „Povandeninių kronikų“  bus atlikti duetai iš roko operos „Jūratė ir Kastytis“.

REKLAMA
REKLAMA

„Lygiai prieš metus išleidome ilgai brandintą albumą „Povandeninės kronikos“ ir su šiomis dainomis aplankėme nemažai Lietuvos miestų. Norėtųsi vienerių metų koncertinio ciklo pabaigą pažymėti ypatingu skambesiu. Todėl visą koncertinę programą ruošiamės atlikti su kameriniu orkestru“ -  sako grupės „Skylė“ lyderis, kompozitorius ir tekstų autorius Rokas Radzevičius.

REKLAMA

Naujausias grupės albumas „Povandeninės kronikos“ susilaukė didelio klausytojų dėmesio bei labai palankių kritikų vertinimų. Albumo dainos  – nuo „kadaise“ iki „šiandien“ įvykusių istorijų mozaika, kurių bendras vardiklis yra vanduo - švaros, paslapties, paralelinių erdvių simbolis. „Kronikos“ kalba apie šias dienas, o laiko gelmėse pragaišę baltiški ir antikiniai įvaizdžiai išneria, kad padėtų apie tai papasakoti. Albumo muzikinis audinys, pinamas iš roko, bard, neofolk gijų, kartu su tekstu kuria konceptualų poetinį-muzikinį eliksyrą.  

REKLAMA
REKLAMA

„Skylė“ su Aiste tapo viena laukiamiausių lietuviškos muzikos fronto grupių, su koncertais aplankė visus didžiuosius šalies miestus – Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Panevėžį, Šiaulius, Alytų, Plungę, Zarasus ir kitus.

Šiemet „Skylei“ albumo daina „Jūržolių šokis“pelnė „Radiocentro“ apdovanojimą „Šviežio garso gurkšnis“, Alternatyvios muzikos apdovanojimuose A.LT „Povandeninės kronikos“ paskelbtos 2007 metų albumu, o pati grupė – metų roko grupe.

Iki šiol parduota 5.000 „Povandeninių kronikų“ kopijų, jau ruošiamas papildomas tiražas.

Perleistas ir  2000-ųjų m. Aistės ir „Skylės“ albumas „Babilonas“, šiemet ketinama perleisti dar vieną klausytojų pamėgtą darbą, įrašytą 1996 m. – „Lukiškių pieva“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų