REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiamandatėje apygardoje į Seimą išrinktas Molėtų rajono meras Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vienas vadovų Valentinas Stundys dabartinį mero postą žada keisti į Seimo nario mandatą.

REKLAMA
REKLAMA

„Manimi pasitikėjo, todėl privalau eiti“, - trečiadienį BNS sakė politikas.

Anot V.Stundžio, pagal koalicinę sutartį, mero poste Molėtų rajono savivaldybėje jį pakeisti turėtų jo partijos narys.

REKLAMA

Valdančiąją koaliciją 25 narius turinčioje Molėtų rajono savivaldybės taryboje sudaro šių metų gegužę su konservatoriais susijungę krikščionys demokratai, prie jų besišliejantys liberalcentristai ir socialdemokratai, kartu turintys 18 balsų. Opozicijoje - po tris atstovus turintys „darbiečiai“ ir valstiečiai liaudininkai bei vienas socialliberalas.

V.Stundys į Seimą patenka pagal Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų sąrašą, kuriame, paskaičiavus pirmumo balsus, jis iš antrosios vietos smuktelėjo į penktąją.

Jis taip pat pateko į antrąjį rinkimų turą vienmandatėje Molėtų - Švenčionių apygardoje. V.Stundys šioje apygardoje surinko apie 27,8 proc. balsų, į antrąjį turą taip pat patekusi jo varžovė Valstiečių liaudininkų vadovė Kazimira Prunskienė laimėjo apie 20 proc. balsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų