REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NBA lygos komisaras Davidas Sternas antradienį viešėjo Berlyne ir stebėjo „NBA Europe Live“ turo rungtynes, kuriose grūmėsi Naujojo Orleano „Hornets“ ir Vašingtono „Wizards“ klubai. Prieš susitikimą D.Sternas maloniai bendravo su žurnalistais.

REKLAMA
REKLAMA

- Ką manote apie NBA žaidėjų pasirinkimą keliauti rungtyniauti į Europą?

- Manau, kad tai yra gerai pačiam krepšiniui, tai pagerins jo kokybę. Į Europą vyksta ne tik NBA žaidėjai, tačiau ir atvirkščiai. Šiuo metu NBA lygoje žaidžia 75 legionieriai ir mes norime, kad jų daugėtų, kad atsirastų daugiau NBA lygio žaidėjų. Tokie krepšininkai, kaip tarkim Yao Mingas, skatina jaunus kinus domėtis šia sporto šaka. Tas pats su Dirku Nowitzkiu, Pao Gasoliu, ar Tony Parkeriu. Galvoju, kad ateityje atsiras daugiau krepšininkų, kurie norės žaisti NBA. Tas pats vyksta ir su kitomis sporto šakomis.

REKLAMA

- Ar neplanuojate Europoje rengti reguliariojo sezono rungtynių?

- Labai realu, jog iki Londono olimpinių žaidynių mes pamatysime NBA reguliariojo sezono rungtynes Europoje. Galbūt žaisime Londone, o gal ir Berlyne, kol kas tai nenuspręsta. Svarbiausiai, kad šiuo metu kuriasi ekonominės sąlygos bei yra statomos arenos.



- Kaip galvojate, ar įmanoma, jog vieną dieną NBA žvaigždės galėtų persikelti žaisti į Europą?

- Per savo karjerą visada stengiausi, kad NBA komandos neštų naudą. Jų vidutinis biudžetas šiuo metu siekia apie 2 milijardus JAV dolerių, tuo tarpu geriausių Europos komandų biudžetai – apie 36 milijonus. Taigi biudžetų lyginti tikrai negalime. Žinoma, galima nusipirkti vieną žaidėją ir išnaudoti visą biudžetą, tačiau ar tai bus naudinga? Tikrai nesitikime, kad kada nors tai galėtų įvykti, kadangi mes labai rūpinamės žaidėjais, skiriame jiems daug pinigų, rūpinamės jų gyvenimu, stengiamės jį pagerinti. Turime puikią sistemą.



- Kaip finansų krizė paveikė NBA lygą?

REKLAMA
REKLAMA

- Lyga kol kas įvykdo visus sau iškeltus tikslus. Mes esame ten, kur ir norime būti. Mūsų tikslas nėra pabranginti bilietus, tačiau tiesiog bandysime jų parduoti daugiau. Vis dėlto norinčių tapti komandų vadovais eilė yra labai ilga. Jų daugiau, nei yra pačių komandų ir jie yra ne vien amerikiečiai. Mes susikaupę, tačiau manom, kad dirbam gerai.

- Ką manote apie Brendono Jenningso sprendimą išvykti žaisti į Europą, o ne likti NCAA?

- Mes turime taisyklę, kad į NBA lygą galima patekti tik būnant devyniolikos metų, todėl šis sprendimas logiškas. Galvojame, kad tai bus naudinga ir komandoms, kurios galės stebėti, kaip jis žaidžia su profesionalais. Nemanau, kad tai yra blogai. Tai gerai tik pačiam B. Jenningsui, jis galės užsidirbti pinigų (juokiasi).

Po pokalbio D. Sternas teigė, jog Lietuvos Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas turėjo jam parodyti Pekino olimpinį medalį, tačiau, deja, lietuviai jo neiškovojo.

Erildas Budraitis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų