REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partija kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) dėl balsų perskaičiavimo, tačiau komisija tokius siekius vadina nepagrįstais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak VRK vadovo Zenono Vaigausko, „darbiečiai“ savo prašymą perskaičiuoti visų apygardų Lietuvoje balsus grindė dideliu negaliojančių biuletenių skaičiumi.

REKLAMA

Tačiau, anot Z.Vaigausko, DP reikalavimas - nepagrįstas, nes didelis negaliojančių biuletenių skaičius pats savaime nieko neįrodo, o pranešimų bei ženklų, kad biuleteniai būtų gadinti jau po balsavimo, nėra.

„Darbo partija nori perskaičiuot balsus visoje Lietuvoje, bet tokie siekiai tikrai nepagrįsti, be to, ir sunkiai įgyvendinami. Trys apygardos, kuriose didžiausias sugadintų biuletenių skaičius, balsus perskaičiuoja, vienos rezultatai jau yra, nepastebėta ženklų, kad su tais biuleteniais būtų kas atsitikę negero jau po balsavimo“, - trečiadienį sakė Z.Vaigauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo rinkimuose dalyvavo 48,54 proc. rinkėjų, negaliojančių biuletenių buvo 5,6 proc. Ankstesniuose Seimo rinkimuose 2004 metais savo valią pareiškė 46,08 proc. rinkėjų, sugadintų biuletenių buvo 2,69 proc.

Preliminariais duomenimis, daugiausiai mandatų Seimo rinkimuose iškovojo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai - 18, Tautos prisikėlimo partija - 13, partija „Tvarka ir teisingumas“ - 11, Lietuvos socialdemokratų partija - 10, koalicija Darbo partija+jaunimas - 8, po 5 mandatus - Lietuvos liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų