REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pajūrio rinkėjai vienus kandidatus į Seimą pakėlė iki dausų, o kitus išmetė už borto: netikėtai nuopuolį patyrė 4 dabartiniai parlamentarai klaipėdiečiai, kurie Seime ėjo net ir labai svarbias pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Antausį gavę politikai „Vakarų ekspresui“ teigė, kad 4 metai be aktyvios politikos nėra šokas, o puiki proga pailsėti, nes Seimo nario darbas neva nėra jau toks lengvas, o mandatas - tikrai ne „saldainiukas“, kai nuoširdžiai dirbi.

REKLAMA

Dar vienai kadencijai į parlamentą nebepateks Seimo valstiečių liaudininkų frakcijos vadovė Aldona Staponkienė, socdemas Vytautas Čepas ir Rusų aljanso atstovė Irina Rozova, parlamento socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė.

I.    Šiaulienė parlamente be pertraukos dirba net nuo 1992 metų, o V. Čepas Seimo narys buvo 1996-2000 metais.

„Nes nemylėjo manęs“

Irena ŠIAULIENĖ. Marių vienmandatėje apygardoje iš 12 kandidatų liko 7-a. Iš 15 659 šioje apygardoje dalyvavusių rinkėjų už ją balsavo 660.

REKLAMA
REKLAMA

Rezultatus vertinu santūriai. Matyt, Klaipėda jau pavargo nuo Šiaulienės. Čia - kaip toje senoje jūreivio dainoje: „Nes niekad nieks nemylėjo manęs.“

Negaliu konkrečiai atsakyti, ką veiksiu, nes, sąžiningai prisipažinsiu, pirmiausiai noriu gerai pailsėti. Patikėkite, tas įsivaizduojamas Seimo nario darbo „smagumas“ ir yra kabutėse. Kai kada tas „smagumas“ teikia nusivylimo.

Priežastys tokios: liberalai pasiėmė savo, populistai - savo balsus, o kairiųjų pažiūrų rusų tautybės rinkėjai labai išsibarstė. Nors kai ieškai kaltų, pažiūrėk į veidrodį. Keturias kadencijas dirbu, tad dabar galiu pailsėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Praradau simpatijas“

Vytautas ČEPAS. Baltijos vienmandatėje apygardoje iš 15 kandidatų liko 5-as. Iš 16 410 dalyvavusių rinkėjų už jį balsavo 1 375. Socdemų sąraše įrašytas 73 numeriu.

Buvau viskam pasiruošęs. Jau gerokai prieš rinkimus į Klaipėdą iš Seimo viešbučio atsivežiau didelę dalį savo knygų, paveikslų, daiktų. Kiekvienas blogis ir gerąją pusę turi: pagaliau pabūsiu su šeima, pagyvensiu normaliai, grįšiu į Klaipėdą ne tik savaitgaliais. O dėl darbo... Nelaukiu aš didelių pasiūlymų, gal kas ir priglaus.

REKLAMA

Socialdemokratai nėra populiarūs Klaipėdoje, tačiau pakeitęs partiją nesigailiu. Užteks juos „komuniagomis“ pravardžiuoti, nes taip nėra, reikia jaunų žmonių.

Mano nesėkmės atveju susidėjo daug dalykų. Ir dabar skambino piktas žmogus, kuris mane kaltino, kad pakeičiau Kelių eismo taisykles. Jis gavo baudą už vairavimą neprisisegus saugos diržo.

Tiesiog uostamiestyje praradau senas simpatijas. Juk visada patekdavau į antrąjį rinkimų turą.

„Pagal darbus nevertina“

Aldona STAPONKIENĖ. Danės vienmandatėje apygardoje iš 10-ies kandidatų liko 9-a. Iš 19 896 dalyvavusių rinkėjų už ją balsavo 641.

REKLAMA

Mane labai nustebino rezultatai, tikėjomės, kad partija perkops 5 proc. barjerą. Man vienmandatėje apygardoje taip pat nepasisekė. Tiesiog dar kartą įsitikinau, kad pagal nuveiktus darbus politikų rinkėjai nevertina. Esu apsisprendusi grįžti į privatų sektorių. Dirbau Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacijoje, naftos įmonėse. Tikrai turiu pasiūlymų iš komercinių struktūrų, neprapulsiu.

„Iš politikos nesitrauksiu“

Irina ROZOVA. Marių vienmandatėje apygardoje iš 12 kandidatų liko 5-a. Iš 15 659 dalyvavusių rinkėjų už ją balsavo 1 345.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mano atveju blogą rezultatą lėmė labai žemas rinkėjų aktyvumas apygardoje: jis buvo vienas prasčiausių Lietuvoje. Nemanau, kad mažai reklamavausi, kampanija buvo pakankamai aktyvi. Tačiau žmonės nusivylę viskuo, jiems nebesvarbu, ką tu veiki ar kalbi.

O kalbant apie ateitį... Pirmiausia reikia baigti darbą Seime ir tai padaryti sąžiningai, garbingai. Iš politikos tikrai nežadu trauktis. Jei žmogus esi aktyvus, gali dirbti tautai ir ne parlamente. Yra tam tikrų sričių, kur galėčiau pasireikšti.

Kai pralaimi, visuomet yra nusivylimo, tačiau bendrai paėmus, rezultatas nėra prastas, nes rinkėjai daug mažiau balsų atidavė net ir politikos grandams. Net toms partijoms, kurios krūvą pinigų „įkišo“ savo politinei agitacijai.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų