REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors dainininkės Ingos Valinskienės, buvusio žinių laidų vedėjo Roko Žilinsko rinkėjai vienmandatėse apygardose nepalaikė, daugiamandatėje apygardoje veikianti reitingavimo sistema jiems buvo palanki ir jie jau užsitikrino parlamentarų mandatus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos paskelbti pirmumo balsai, Tautos prisikėlimo partijos (TPP) narys R.Žilinskas iš 13 vietos pakilo į trečią, I.Valinskienė – iš 23 į ketvirtąją. R.Žilinskas pelnė 21 139 pirmumo balsus, I.Valinskienė – 15 535.

REKLAMA

Dar didesnį šuolį padarė televizijos laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė ir dainininkė Donalda Meiželytė-Svilienė. Pirmoji, surinkusi 8903 pirmumo balsus, šoktelėjo net per 63 vietas ir iš 74 pozicijos pakilo į vienuoliktą, o antroji su 9291 balsais peršoko per 31 vietą ir iš 40 pozicijos pakilo į devintąją.

Po reitingavimo sąrašo lyderio pozicijoje išliko TPP pirmininkas, televizijos laidų vedėjas Arūnas Valinskas, gavęs per 50 tūkst. pirmumo balsų. Į antrą vietą iš ketvirtos pakilo aktorė Asta Baukutė (31 272 balsai), į penktą iš trečios krito buvęs dainininkas Laimontas Dinius (13 481 balsas).

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį sekmadienį vykusiuose Seimo rinkimuose TPP iš viso laimėjo 13 mandatų, todėl į parlamentą dar pateks šeštoje vietoje atsidūręs teisininkas Vytautas Kurpuvesas (prieš reitingavimą sąraše buvo antras), finansinių investicijų srityje dirbantis Vincas Babilius (buvo penktas), dainininkas Linas Karalius (buvo 19-tas), devinta – minėta Donalda Meiželytė-Svilienė, dešimtas – rašytojas Saulius Stoma (buvo 12-tas).

Į Seimą su TPP taip pat pateks D.Tamošiūnaitė, dainininkas Ligitas Kernagis (buvo 22, dabar 12) ir D.Tamošiūnaitės vyras Dainius Budrys (buvo 6, dabar 13).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo nario mandatą užsitikrinę A.Valinskas ir S.Stoma dar turi galimybių į parlamentą patekti ir per vienmandatę apygardą.

Spalio 26 dieną vyksiančiame antrajame rinkimų ture taip pat dėl vietos Seime dar kovos TPP kandidatas dainininkas Deividas Staponkus (prieš reitingavimą jis buvo 29, po – 28), realybės šou išgarsėjęs atlikėjas Antanas Nedzinskas (buvo 33, dabar 23).

Tuo metu I.Valinskienė, A.Baukutė, R.Žilinskas, L.Karalius, D.Budrys bei L.Kernagis vienmandatėse apygardose, kur balotiravosi į Seimą, į antrąjį rinkimų turą nepateko.

Vienmandatėse rinkimų apygardose renkamas 71 Seimo narys. Jeigu per pirmąjį turą kandidatas nesurenka pusės rinkimuose dalyvavusiųjų balsų, rengiamas antrasis balsavimo turas, į kurį patenka du daugiausia rinkėjų simpatijų surinkę kandidatai.

Antrasis Seimo rinkimų turtas numatytas spalio 26 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų