REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijoje įvykdytas pasikėsinimas į Rusijos advokatės Karinos Moskalenko, atstovaujančios buvusiam „Jukos“ vadovui Michailui Chodorkovskiui bei 2006 metais Maskvoje nužudytos žurnalistės Anos Politkovskajos šeimai, gyvybę, praneša „NEWSru.com“.

REKLAMA
REKLAMA

Mėginta advokatę nunuodyti. K. Moskalenko teigimu, sekmadienį jos automobilyje buvo rasta gyvsidabrio, praneša „Echo Moskvy“.

REKLAMA

„Automobilyje, kuriuo Strasbūre važinėja K. Moskalenko šeima, buvo rastas didelis kiekis į gyvsidabrį panašios medžiagos“, – naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė kartu su K. Moskalenko A. Politkovskajos šeimai atstovaujanti advokatė Ana Stavickaja.

Advokatė papasakojo, kad K. Moskalenko ir jos šeimos nariai pajuto apsinuodijimo simptomus – „sukosi galva, pykino, skaudėjo galvą“ – ir kreipėsi į medikus. Šiuo metu K. Moskalenko ir jos šeimos narių sveikatos būklė yra patenkinama. Automobilyje rasta medžiaga tiriama.

REKLAMA
REKLAMA

„Po to, kai K. Moskalenko kreipėsi į Strasbūro policiją, buvo iškelta baudžiamoji byla“, – sakė A. Stavickaja. Jos teigimu, šiuo metu policija atlieka tyrimą ir būtinas ekspertizes.

Anot A. Stavickajos, pati K. Moskalenko šį incidentą sieja „su savo profesine veikla, nes ji dalyvauja daugelyje garsių bylų“.

K. Moskalenko pagarsėjo savo pergalėmis Europos Žmogaus Teisių Teisme Strasbūre prieš Rusiją. Iš viso advokatė su savo komanda jau laimėjo 27 bylas. Be M. Chodorkovskio, K. Moskalenko atstovavo Gariui Kasparovui, kankinimų Čečėnijoje aukoms, Beslano aukų artimiesiems ir žmonėms, išgyvenusiems per teatro užgrobimą Maskvoje 2002 metais. 2002 m. K. Moskalenko klientas buvo ir 2007 metais nunuodytas Aleksandras Litvinenka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų