REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto bei savivaldybės valdomos bendrovės „Kauno energija“ vadovams pavyko pasiekti, jog 5 bankai leistų šiai įmonei laiduoti už paskolą, skirtą „Žalgiriui“, o tai reiškia, kad finansinių sunkumų kamuojamą Kauno „Žalgirio“ sąskaitą jau šiandien vakare turėtų pasiekti 2,5 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį po pietų savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas buvo susitikęs su AB „Kauno energija“ vadovu bei banko „DnB Nord“ valdytoju ir derėjosi dėl paskolos išdavimo. Apie 16.30 val. V.Gudėnas telefonu patvirtino, jog paskolos sutartis jau pasirašyta ir 2,5 mln. litų pavedimas bus atliekamas tą pačią dieną. Pinigai „Žalgirio“ sąskaitą turėtų pasiekti antradienį vakare arba pirmoje trečiadienio pusėje. AB „Kauno energija“ didžiausią sumą – 36 mln. litų – buvo skolingas „SEB“ bankui, kuris praėjusią savaitę buvo uždraudęs bendrovei laiduoti už 5 mln. litų dydžio paskolą. Tuomet kredito suma buvo sumažinta iki 2,5 mln. litų.

REKLAMA

Praėjusį penktadienį savivaldybės vadovai buvo gavęs žodinį „SEB“ banko sutikimą tokiai sumai, tačiau raštiškas sutikimas savivaldybę pasiekė tik antradienį. Beveik 100 to nežinojusių „Žalgirio“ sirgalių antradienį 15 val. buvo susirinkę prie „SEB“ banko pastato, esančio Laisvės alėjoje. Buvo pasigirdę kalbų, jog sirgaliai planuoja sustabdyti banko darbą. Tačiau vienas iš stipriausios šalies ekipos fanų susitiko su meru Andriumi Kupčinsku, kuris patikino, jog „SEB“ bankas davė sutikimą laidavimui, o kitas bankas (DnB Nord) sutiko suteikti paskolą. Išgirdę šią naujieną, sirgaliai išsiskirstė kas sau. Antradienį 16 val. prasidėjo „Žalgirio“ valdybos posėdis, kurio metu atsistatydino generalinis direktorius Gediminas Navikauskas ir visa klubo valdyba.

Priminsime, kad rytoj būtų išsekęs legionierių duoto ultimatumo laikas ir „Žalgirį“ būtų palikę visi keturi legionieriai - Ratko Varda, Marcusas Brownas, Lorenas Woodsas ir Willie Deanas. Tokiu atveju būtų net iškilusi grėsmė, kad „Žalgiris“ nesurinktų dešimties žaidėjų ir negalėtų žaisti pirmų Eurolygos rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“ekipa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų