REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkimų naktį dėmesio susilaukė ne tik politinės partijos ar politikos apžvalgininkai, aptarinėjantys naujausius rezultatus. Išskirtinio žiniasklaidos ir visuomenės dėmesio nusipelnė ir LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius, kuris, pasak žiniasklaidos, besilankydamas viename Vilniaus viešbutyje įsikūrusiame socialdemokratų rinkimų štabe, dalį nakties praleido užsidaręs elektros skydinėje. Viena įtikinamiausių versijų, jog A. Siaurusevičius save įkalino elektros skydinėje, nes buvo girtas ir nebesuvokė savo elgesio. Tiesa, pats LTV vadovas tvirtina, kad visa tai eilinė provokacija, jog jis nebuvo girtas, o iš elektros skydinės jo neišleido... patys žurnalistai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien LRT taryba renkasi į posėdį, kuriame tarp kitų klausimų bus aptariamas ir generalinio direktoriaus elgesys. Apie tai, kaip Tarybos nariai vertina susidariusią situaciją, Bernardinai.lt paklausė Tarybos narių D. Radzevičiaus, G. Ilgūno, A. Jokubaičio, S. Drazdausko, M. Martinaičio ir R. Sakadolskio.

REKLAMA

Dainius Radzevičius: Toks elgesys nedera jokiam vadovui

Vos prieš keletą valandų išgirdau apie šį nutikimą (klausėme pirmadienį popiet – redakcijos pastaba) ir kol kas negirdėjau nei paties direktoriaus minčių šiuo klausimu, nei policijos įžvalgų, tad negaliu daryti tvirtų išvadų. Tačiau, kadangi antradienį vyks LRT tarybos posėdis, paprašiau, kad šis klausimas būtų įtrauktas į mūsų darbotvarkę. Norėtųsi gauti visą medžiagą, kad galėtume deramai įvertinti direktoriaus veiksmus. Galėčiau tik pasakyti, kad, mano manymu, toks elgesys nedera jokiam vadovui. Taip pat, mano galva, nacionalinio transliuotojo vadovui derėtų išlikti lojaliam žiūrovams, klausytojams ir nebūti siejamam su jokia politine partija. Tikiuosi, kad posėdyje vadovas paaiškins, kokiomis intencijomis rinkimų naktį vyko į partijų ar vienos kurios partijos rinkimų štabus.



Gediminas Ilgūnas: Tarybos sprendimas priklausys nuo jo žodžių

REKLAMA
REKLAMA

Nemačiau šio incidento, nedalyvavau jame, tad pirmiausia noriu išklausyti abi puses. Jei pasitvirtintų faktas, kad A. Siaurusevičius buvo neblaivus ir šitaip elgėsi, tokie veiksmai nepuošia jokio pareigūno. Tarybos sprendimas paaiškės antradienio posėdyje, kai išklausysime paties vadovo versiją. Tarybos sprendimas priklausys nuo jo žodžių. Posėdyje bus nuspręsta, kaip adekvačiai galima reaguoti į šią situaciją – įspėti, pasikalbėti, pareikšti nuobaudą, išreikšti nepasitikėjimą ir atstatydinti – tokie galimi sprendimai, jei pasitvirtintų faktas, kad direktorius išties elgėsi netinkamai. Mano manymu, nacionalinio transliuotojo vadovui rinkimų naktį nederėtų eiti į jokios partijos štabą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Alvydas Jokubaitis: A. Siaurusevičius nėra praradęs mano pasitikėjimo

Visus šiuos faktus reikia išsiaiškinti ir itin svarbu, kad tai, kas įvyko, paaiškintų pats vadovas, nes kol kas visa informacija yra tik iš žiniasklaidos. Iš to, ką skaičiau ir mačiau, galiu teigti, kad direktoriaus veiksmai nesuderinami su pavyzdingo bei padoraus elgesio principais. Tačiau ir šiuo atveju reikia išgirsti A. Siaurusevičiaus pasiaiškinimą.

Kita vertus, pagrindinis LRT tarybos tikslas yra kontroliuoti, kad Lietuvos televizija bei radijas vykdytų savo misiją, ir aš esu iš tų žmonių, kurie mano, kad nuo naujojo sezono LRT veikla yra pagerėjusi, o naujasis direktorius prie to nemažai prisidėjęs. Tad lazda turi du galus. Nenoriu teisinti direktoriaus dėl šio naktinio incidento, bet mano, kaip Tarybos nario, rūpestis – kad informacija, kuri pasiekia Lietuvos piliečius iš nacionalinio transliuotojo, būtų kokybiška ir įdomi. Tad šiuo požiūriu LRT vadovas mano pasitikėjimo nėra praradęs. Tiesa, jei paaiškėtų, kad šis incidentas įvyko ne itin gražiomis aplinkybėmis, manau, direktorius būtų vertas papeikimo. Bet apie tai kalbėsime, kai bus išklausyta ir jo versija.

REKLAMA

Ar dera LRT vadovui laisvalaikiu bičiuliautis su politikais? Aš, kaip Tarybos narys, nežinau, kur savo laisvalaikį praleidžia generalinis direktorius. Tačiau tai, ką matau LRT programose, man nesukelia minčių apie šališkumą ar objektyvumo stoką nacionaliniame transliuotojuje. Mane domina produkcija, kurią sukuria LRT, ir tai gerokai svarbiau, nei vieno generalinio direktoriaus asmenybė. Todėl bent kol kas neturiu pagrindo iš šio įvyko daryti apibendrinimų apie LRT darbą apskritai.

Saulius Drazdauskas: Manau, kad žurnalistai išties jį persekiojo

Nežinau, buvo girtas ar ne generalinis direktorius, bet manau, kad žurnalistai išties jį persekiojo, ir iš tos vaizdo medžiagos, kuri yra pateikta internete, tai akivaizdžiai matyti. Tačiau išvadas teikti dar anksti. Visų pirma reikia sulaukti paties vadovo paaiškinimų bei policijos išvadų. Tarybos posėdyje tai bus apsvarstyta. Tikėtina, kad šis incidentas kai kuriems Tarybos nariams bus pretekstas reikalauti LRT vadovo atsistatydinimo.

REKLAMA

Ar A. Siaurusevičius rinkimų naktį praleido vienos ar kelių partijų rinkimų štabuose, taip pat bus aiškinamasi. Mano manymu, jei tai vyko vienos partijos štabe – tai ne itin gerai. Bet realios situacijos aš kol kas nežinau, tad negaliu ir daryti išvadų. Tikiuosi, kad LRT tarybos posėdyje direktorius viską mums paaiškins, ir Taryba susidarys nuomonę apie jo veiksmus bei tinkamai įvertins.

Marcelijus Martinaitis: Jei pasitvirtins faktai, reikėtų imtis griežtų sprendimų

Iš žiniasklaidos pateiktos informacijos apie tos nakties įvykius negali sudaryti pilno visų įvykių vaizdo. Kyla klausimai: kaip ir kodėl LRT generalinis direktorius atsidūrė elektros skydinėje, kodėl iš jos negalėjo ar nenorėjo išeiti tiek valandų? Įdomu ir kaip šį įvykį vertina policijos pareigūnai. Todėl reikia išsiaiškinti visas aplinkybes, paties vadovo pasiaiškinimą ir tik tada vertinti situaciją. Žinoma, jei pasitvirtintų faktai A. Siaurusevičiaus nenaudai, reikėtų imtis griežtų sprendimų, nes toks elgesys nedaro garbės nei pačiam vadovui, nei LRT, nei visai jos Tarybai.



Romas Sakadolskis: Kalbėti apie pasitikėjimą nebebūtų jokio pagrindo


Jei pasitvirtintų faktas, kad LRT generalinis direktorius buvo neblaivus ir toje aplinkoje elgėsi nederamai, tokiu atveju kalbėti apie pasitikėjimą nebebūtų jokio pagrindo. LRT tarybos posėdžių pradžioje visada aptariami aktualūs praėjusio mėnesio klausimai, tad net neabejoju, kad šiam incidentui bus skirtas atitinkamas dėmesys. Aš ketinu posėdyje išklausyti pono A. Siaurusevičiaus paaiškinimą apie jo elgesį viename Vilniaus viešbutyje, ir tik tada visa Taryba galės priimti kokį nors sprendimą. Jei pasitvirtintų, kad LRT vadovas elgėsi taip, kaip iš žiniasklaidos pateiktos medžiagos atrodo, kad jis išties ir elgėsi, jei tai pasitvirtintų, tuomet neįsivaizduoju, kaip jis galėtų likti LRT vadovu, nes, mano manymu, toks elgesys nedera nacionalinio transliuotojo vadovui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad A. Siaurusevičius rinkimų naktį apsilankė Socialdmokratų partijos rinkimų štabe, nors, pasak žiniasklaidos, lankėsi ne tik šios partijos būstinėje, beveik ir nestebina, nes su socialdemokratais jis siejamas jau iš anksčiau. Jei aš eičiau jo pareigas, taip nesielgčiau, nes visuomeninio transliuotojo vadovui būtina išlaikyti atstumą nuo visų politinių partijų. Tačiau to nereikalauja joks įstatymas, tad tai tik atspindi paties A. Siaurusevičiaus visuomeninį gyvenimą bei kultūrą.

Redakcijos prierašas

Pakalbinome ne visus LRT tarybos narius. Tik tuos, su kuriais pavyko susisiekti. Kalbantis su dauguma iš jų, sunku buvo atsikratyti įspūdžio, jog svarbiausiu siekiu Tarybos posėdžio metu taps noras bet kuria kaina apginti A. Siaurusevičių. Beje, klausimas skaitytojams: kaip manote, ar blaivus LRT generalinis direktorius atvyko pirmadienį į darbą? Savo darbo vietoje jis privalėjo pasirodyti, praėjus porai valandų, po to, kai paliko elektros skydinę. O gal Lietuvoje tai normalu?

Parengė Kristina Urbaitytė, Gediminas Kajėnas ir Andrius Navickas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų