REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos apeliacinis teismas buvusiai bendrovės „Ragutis“ kasininkei Izoldai Jarmolavičienei, nuteistai už svetimo turto pasisavinimą, vietoj 4 metų skyrė pustrečių metų nelaisvės.

REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apygardos teismo priimtas nuosprendis buvo sušvelnintas, nes pirmosios instancijos teismas paskyrė neteisingą bausmę, pranešė Apeliacinis teismas.

REKLAMA

Apeliacinio teismo nuomone, Panevėžio apygardos teismas tinkamai ištyrė ir įvertino byloje esančius įrodymus ir padarė pagrįstas išvadas dėl nuteistosios kaltės, tačiau skirdamas bausmę, neįvertino, kad I.Jarmolavičienės 2002-2003 metais pasisavinta pinigų suma (34 tūkst. litų) tik nežymiai viršijo didelės vertės turto ribą.

Ši aplinkybė, Apeliacinio teismo nuomone, mažina jos padaryto nusikaltimo pavojingumo laipsnį.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, Panevėžio apygardos teismas nepakankamai atsižvelgė į tai, kad 2003 metais, paaiškėjus grynųjų pinigų trūkumui, I.Jarmolavičienė iš karto ne tik pripažino trūkumą, bet ir dvejus metus iš eilės iš nuteistosios atlyginimo buvo vykdomi gana dideli atskaitymai trūkumui padengti. Tai, anot teismo, rodė jos siekį atlyginti bendrovei padarytą žalą.

I.Jarmolavičienė buvo nuteista už tai, kad dirbdama UAB „Ragutis“ Panevėžio distribucijos centro kasininke ir būdama materialiai atsakinga, 2002-2003 metais ir 2005 metais iš bendrovės vairuotojų ir prekybos atstovų surinktus klientų sumokėtus pinigus ne įnešdavo į UAB "Ragutis" sąskaitą, o pasisavindavo.

Per 2002-2003 metus ji tokiu būdu pasisavino 34 tūkst. litus, o 2005 metais - beveik 11 tūkst. litų.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam teismui kasacine tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų