REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinį rugsėjo sekmadienį Vilniaus rotušės aikštė skendėjo margaspalvių balionų gausoje, juos rankose laikė susirinkę vaikai ir jų tėveliai.

REKLAMA
REKLAMA

Prie visų balionų buvo prikabintos spalvotos kortelės, kuriose sergantys Lietuvos vaikai užrašė po vieną savo svajonę.

REKLAMA

Paramos ir labdaros fondo „Juliukas“ surengtos sergantiems vaikams skirtos akcijos „Padovanok man ateitį“ bendraminčiai už mažuosius į padangę paleido spalvotus balionus.

Tą pačią dieną į dangų tūkstančiai balionų su sergančių vaikų svajonėmis kilo ne tik Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, kituose šalies miestuose, bet daugelyje pasaulio šalių. Prie paramos akcijos prisidėjo Airija, Vokietija, Didžioji Britanija, Lenkija, Jungtinės Amerikos Valstijos, Pietų Amerika, Olandija - čia gyvenantys lietuviai taip pat neliko abejingi sergantiems vaikams.

REKLAMA
REKLAMA

Supranta mamų skausmą


Prieš savaitę vyko tiesioginė akcijos „Padovanok man ateitį“ transliacija per televiziją. Renginyje dalyvavo ir savo geriausius linkėjimus sergantiems vaikams bei jų tėveliams žėrė žinomi Lietuvos žmonės. Tarp jų buvo ir pasaulio bei Europos standartinių šokių pirmenybių prizininkė, Lietuvos daugkartinė čempionė, televizijos laidos „Šok su žvaigžde“ vedėja Edita Daniūtė-Vasiliauskienė su vyru bei dukrele Evita, ji mažiesiems ligoniukams atnešė savo vaikystėje labiausiai mylėtą žaislą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Man labai baisu, kai pagalvoju apie mažus, gyvenimo nuskriaustus, sunkiomis ligomis sergančius vaikus - ne už kažkokias nuodėmes, o tiesiog šiaip, tiesiog likimas taip nusprendė, - „Respublikai“ sakė E.Daniūtė. - Žmonės, dažnai patys nesuvokdami, kokie yra laimingi, pasiklysta smulkmenose, turi kažkokių problemų, kurios, kaip vėliau paaiškėja, visiškai nėra problemos, pykstasi nežinia dėl ko. O pasaulyje yra daug dalykų, dėl kurių tikrai verta nerimauti. Pavyzdžiui - vaiko liga“.

Bene skaudžiausiai Edita susidūrė su medikais, kai mažoji Evita gulėjo ligoninėje dėl šlapimo takų infekcijos.

REKLAMA

„Tokioje situacijoje atrodo, kad geriau tau, o ne tavo vaikui visa tai atsitiktų, - prisiminimais dalijosi jauna mama. - Negalėdavau ramiai žiūrėti, kai mano vaikui leisdavo vaistus - kiekvieną kartą apsiverkdavau. O kaip jaučiasi tos mamos, kurios ligoninėje praleidžia ne vieną savaitę ir net ne mėnesį nuolatos matydamos, kaip kenčia jų vaikas? Joms tikrai reikia aplinkinių paramos, supratimo ir užuojautos“.



Gimdymas gyvenimo nesutrikdė

Pati Edita teigė rimtesnių sveikatos problemų neturėjusi, nors per ilgametę šokėjos karjerą visko yra buvę. Buvo patempti čiurnos raiščiai, iki šiol jie nevisiškai sugiję, tad skausmas atsinaujina. Tačiau moteris nekreipia į tai per daug dėmesio, nes gyventi tai netrukdo.

REKLAMA

„Nesu sveikuolė - galėčiau save priskirti prie tų besistengiančiųjų. Stengiuosi sveikai gyventi ir maitintis, bet toli gražu ne visada tai  pavyksta, - sakė moteris. - Šiaip esu gana stiprios sveikatos, bet niekada nežinai, ką tau likimas paruošęs. Suprantama, gerai jaustis man padeda šokiai - kaip ir bet koks sportas. Juk sportas - sveiko gyvenimo pagrindas. Kasdienis fizinis aktyvumas padeda gerai jaustis tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Tačiau jei sporto per daug, fiziniai krūviai dideli, jis gali ir pakenkti“.

Dažną moterį iš įprasto gyvenimo ritmo išmuša gimdymas, tačiau E.Daniūtei taip neatsitiko - praėjus vos savaitei po gimdymo ji grįžo į televiziją vesti laidos „Šok su žvaigžde“. Grįžo kartu su dukrele, nes ją maitino ir negalėjo palikti namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tiesą sakant, po gimdymo jaučiausi puikiai - pakylėta, tarsi apimta savotiškos euforijos, - pasakojo jauna mama. - Fiziškai gerai jaučiausi jau tą pačią dieną. Kitą dieną vyras ruošėsi eiti į parduotuvę, bet išėjau aš pati, nes norėjau pasivaikščioti“.

Edita sakė pati nesitikėjusi, kad taip lengvai ir be didesnių pastangų atgaus prieš nėštumą turėtas kūno formas. „Psichologiškai buvau labai blogai nusiteikusi - kadangi pilvas buvo labai didelis, maniau, kad reikės smarkiai pasistengti, norint atgauti ankstesnes formas. Tačiau tai, ką pamačiau po gimdymo, man labai patiko. Tiesa, pilvas buvo minkštesnis, nei buvau įpratusi. Kadangi kitą dieną gerai jaučiausi, pradėjau daryti atsilenkimus, ir po kurio laiko viskas susitvarkė“, - sakė ji.

REKLAMA

Jauna mama šalia beveik visada turi gydytoją - mamą, tad ji, jei tik prireikia, ir parenka vaistų. Tiesa, dažniausiai homeopatinių, nes ji yra natūralių gydymo metodų šalininkė. Tai ypač pravertė nėštumo metu, kai nerekomenduojama vartoti jokių cheminių vaistų. Vis dėlto E.Daniūtė įsitikinusi, kad homeopatiniai preparatai jai nepadeda, tad užklupta ligos vaikšto, kol gali, kai nebegali - griebiasi rimtesnių vaistų.



Geriausias poilsis – kinas

Rugsėjį Vilniuje ir Kaune duris atvėrė Editos Daniūtės šokių studijos - viena garsiausių Lietuvos šokėjų savo mokiniams stengiasi perduoti per daug metų sukauptas žinias bei patirtį. „Šokis man - ir darbas, ir hobis, ir malonumas, - sako šokėja. - Bene daugiausia psichologinių ir fizinių jėgų atima darbas su pačiais mažiausiais vaikais - negalima ant jų pykti ar bartis, o norint kažko pasiekti reikia sugebėti išreikalauti, be to, tai jiems turi patikti, nes jeigu išsigąs - daugiau šokti nebeateis. Su pradedančiais šokti suaugusiais apskritai labai smagiai praleidžiame laiką. O su sportinėmis poromis tenka dirbti labai įdomų kūrybinį darbą, tačiau kiek pavargsti, išsisemi, tiek pat gauni atgal“.

REKLAMA

Geriausias poilsis Editai - pažiūrėti gerą filmą. Taip ji energijos įsikrauna labai ilgam, nes yra kinomanė. Tiesa, dabar mėgautis šiuo malonumu šiek tiek sudėtingiau nei anksčiau, nes Evitai riekia nuolatinio dėmesio. Tad savo malonumui lieka vėlyvi vakarai, kai dukrelė užmiega.

E.Daniūtė-Vasiliauskienė neslepia, kad jai gyvenime teko išbandyti įvairiausių dietų, lieknėjimo būdų, tačiau dabar ji įsitikinusi, kad geriausia dieta ir geros savijautos pagrindas bet kuriai moteriai - jaustis laimingai. „Ne veltui sakoma, kad įsimylėję mes visi būname gražūs“, - sakė moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų