REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žalgirį“ palieka visi keturi legionieriai - Ratko Varda, Marcusas Brownas, Lorenas Woodsas ir Willie Deanas. Rytoj išsenka žaidėjų duoto ultimatumo laikas, jie jau susikrovė lagaminus ir išsiskraidys į kitas šalis, kurių klubai jiems paruošė kontraktus. Atlyginimų vis dar kantriai laukiančių lietuvių neužteks, kad galima būtų registruoti Eurolygos rungtynėms, tad „Žalgiris“ iš jos iškris.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiryje“ liks lietuviai, tačiau jų agentai taip pat nemiega ir intensyviai ieško naujų darbdavių. Net jei lietuviai ir liks, kitą savaitę „Žalgiris“ negalės žaisti pirmųjų „Eurolygos“ rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“, rašo „Kauno diena".

REKLAMA

Minimalus „Eurolygos“ rungtynėse žaidžiančių vienos komandos žaidėjų skaičius - 10, o žalgiriečių liks tik devyni. Du iš jų: Paulius Jankūnas ir Mantas Kalnietis net negalėtų žaisti dėl traumų. Už tai „Žalgirio“ laukia beveik 700 tūkst. litų dydžio bauda arba net išmetimas iš stipriausios Europos lygos, liūdnas prognozes piešia „Kauno diena“.

„Viskas, „Eurolyga" užsidaro visiems laikams", - teištarė „Žalgirio" klubo viceprezidentas Gediminas Navikauskas.

REKLAMA
REKLAMA

G.Navikauskas jau prarado viltį, kad komanda iš savivaldybės gaus nuo vėlyvo pavasario žadamus pinigus, kuriuos planavo panaudoti žaidėjų atlyginimams iki Naujųjų metų. Savivaldybėje, už pinigus laiduoti turinčios bendrovės „Kauno energija“, o dabar bankuose stringantys „Žalgirio“ milijonai klubo sąskaitos per likusias 24 valandas nepasieks.

„Nemanau, kad mums dar gali kas nors padėti. Visi ramiai laukia, kol komanda išsiskirstys", - kalbėjo klubo viceprezidentas.

Vakar už šiaudo dar bandė griebtis „Žalgirio" komandos sirgalių klubo nariai. Jie po darbo lankėsi pas Kauno miesto merą Andrių Kupčinską.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Situacija labai bloga ir jei niekas nieko nedarys, komanda trečiadienį išsilakstys. Gal pavyks paspausti valdžią, kad padėtų", - vylėsi sirgalių klubo „Žalioji mirtis“ prezidentas Ričardas Petrauskas.

Meras „Žalgirio" sirgaliams pasakojo, kad savivaldybė padarė viską, kad komanda gautų pinigus.

Tą patį miesto vadovas kalbėjo ir žalgiriečiams, su kuriais susitiko penktadienį po treniruotės. Po Vytauto Landsbergio koncerto, kartu su savivaldybės administracijos direktoriumi Vygantu Gudėnu „Žalgirio“ treniruočių centro persirengimo kambaryje, A.Kupčinskas pusvalandį žalgiriečius įtikinėjo, kad savivaldybė „Žalgiriui“ pinigų ieško versdamasi kūliais. O dėl užstrigusio finansavimo kalti anksčiau pinigų nenorintys mokėti kiti komandos rėmėjai, „Kauno energija" ir bankai.

REKLAMA

„Kauno energijos“ atstovai tvirtina, kad laiduoti už 2,5 mln. litų bendrovė galėtų, geriausiu atveju, savaitės pabaigoje, rašoma „Kauno dienoje“.

Priminsime, kad dar prieš savaitę „Higher Vision Sports“ žaidėjų agentūra pranešė, jog finansinių sunkumų kamuojama Lietuvos čempionė Kauno „Žalgirio“ komanda yra priversta atsisveikinti su dviem amerikiečiais – visų laikų rezultatyviausiu Eurolygos žaidėju 34-ų metų amžiaus 193 centimetrų ūgio Marcusu Brownu ir ekipos naujoku 28-erių metų 186 centimetrų įžaidėju Willie Deane‘u.

REKLAMA

„Tai tikras šokas ir gėda „Žalgirui“, kuris turi vienus geriausių krepšinio fanų. Mano žaidėjai žiūri į ateitį ir nori toliau rungtyniauti. Jiems patiko Lietuvoje, bet, nors tai ir skaudu, tikiu, kad viskas baigsis gerai abiem pusėm. Tai vieni iš geriausių Europos žaidėjų“ – teigė M. Browno ir W. Deane‘o agentas Craigas McKenzie.

Vis dėlto Kauno „Žalgirio“ komunikacijų direktorius Almantas Kiveris tada šią informaciją kategoriškai neigė ir vadino ją dezinformacija:

„Internete pasirodęs pranešimas apie M. Browno ir W. Deane‘o pasitraukimą iš „Žalgirio“ neatitinka tikrovės. Galiu tvirtai paneigti šią skleidžiamą dezinformaciją“, - teigė A. Kiveris.

Vis dėlto panašu, kad „Žalgirio“ situacija iš tiesų yra sunki ir jos nepalengvino net ir netikėtas Arvydo Sabonio vizitas pas Lietuvos Respublikos Prezidentą Valdą Adamkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų