REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

KKKC Kultūrpolis ir kuratoriai Bronė Gideikaitė - Neverdauskienė ir Ignas Kazakevičius kviečia į tekstilininkų ir dailininkų gildijos galeriją „Balta“ (Valančiaus g. 21), kur spalio 14 dieną, 18.00 val. specialiai kauniečiams pristatys projekto „Meno iškarpymas“ parodą, dokumentiką ir katalogą.

REKLAMA
REKLAMA

2008m. rugpjūčio 27 – 29 dienomis, Kultūrpolio „Meno kieme“, Klaipėdoje, buvo realizuota pirmoji projekto dalis, pristatytos naujos meno formos - „spotingas“ ir „markingas“.

REKLAMA

Trijų dienų akcijos metu buvo demonstruojamos autorinės technikos, eksperimentuojama ir improvizuojama plačiu medžiagų ir priemonių arsenalu. Šis projektas - tai pokalbis su žmogumi apie meną ir reakciją į jį kasdienėje aplinkoje. Projektas primena - menas neegzistuoja be vartotojo ir be atoveiksmio, menas nekuriamas šiaip sau, menas visada kalba Jūsų kalba.

Penkios kaunietės menininkės: Bronė Gideikaitė - Neverdauskienė, Laura Keblytė, Gabija Bitė Trutnevytė, Ligita Marcinkevičiūtė, Audronė Andrulevičienė ryžosi socialiniam eksperimentui -meno akcijos metu sukurti žiūrovų dėmių kolekciją ir meno kūriniais bei procesu įrodyti, jog:

Meno iškarpymas - pati demokratiškiausia meno forma;

REKLAMA
REKLAMA

Meno iškarpymas - tai nesibaigiantis procesas, kurį įmanoma realizuoti neišeinant iš namų visose meno sferose kiekvienam iš mūsų;

Meno iškarpymas  - tai atsakas į frazes „viskas jau sukurta“, „ir aš taip moku“;  

Meno iškarpymas yra aiškus, laisvas, efektingas, intriguojantis, naudingas, tarptautinis, objektyvus, konceptualus, dekoratyvus, socialus, heraldiškas, žaismingas...;   

Meno iškarpymas  - tai pilietinė akcija siekianti ekonominės, socialinės ir meninės harmonijos;   

Meno iškarpymas skatina kultūros vartojimą ir mažina dvasinę infliaciją;

Meno iškarpymas tai - laisvė kurti ir laisvę bendrauti.  

Menas yra tai, ką galima iškirpti iš visumos ir paleisti gyventi savarankiškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų