REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija kol kas neapsisprendė, ar bus pradėta administracinė ar baudžiamoji procedūra dėl incidento, į kurį rinkimų naktį pakliuvo, kaip įtariama, neblaivus Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viešųjų ryšių specialistas Paulius Radvilavičius pirmadienį BNS sakė, jog vyksta tyrimas, ir dar nenuspręsta, ar kelti bylą bei kokia ji galėtų būti.

REKLAMA

„Kol kas nėra pradėta jokia administracinė procedūra - nei administracinio teisės pažeidimo byla, nei juolab ikiteisminis tyrimas. Šiuo metu tiriama ir vertinama medžiaga, pareiškėjų parodymai, apklausiami liudininkai“, - kalbėjo komisariato atstovas.

Kada paaiškės tyrimo rezultatai, BNS taip pat nepavyko sužinoti.

„Kai bandžiau paklausti tyrėjo, kada bus galutinis sprendimas, man nebuvo pasakyta, kadangi nėra numatyta formaliai kokių nors laiko ribų. Įstatyme rašoma - „protingais terminais“. Aišku, tai gali ir užtrukti, nes liudininkų labai daug ir pasiekti juos visus iš karto nėra taip paprasta“, - tikino P.Radvilavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pažadėjo pranešti apie tyrėjų sprendimą per keletą minučių, kai tik apie jį sužinos.

Nacionalinio radijo ir televizijos generalinis direktorius A.Siaurusevičius į nemalonų incidentą pateko pirmadienio naktį viešbutyje „Naujasis Vilnius“, kur rinkimų naktį buvo įsikūręs Socialdemokratų partijos rinkimų štabas.

Po vidurnakčio į viešbutį atvykęs, kaip įtariama, neblaivus LRT vadovas sumaišė duris ir pateko į elektros skydinę, kur jį užklupo vieno laikraščio fotografas. Šiam ėmus fotografuoti, A.Siaurusevičius jį išstūmė pro duris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dienraščio „Respublika“ fotografas Irmantas Sidarevičius, teigdamas, jog nukentėjo nuo LRT vadovo, į viešbutį iškvietė policijos pareigūnus ir parašė pareiškimą dėl užpuolimo bei sužalojimo.

LRT vadovas skydinėje užsidaręs praleido mažiausiai keturias su puse valandos užrėmęs duris, už kurių būriavosi žurnalistai, fotografai ir operatoriai. Pirmadienį apie 6 val. A.Siaurusevičius galiausiai išėjo iš patalpos.

Atsakydamas į žurnalistų klausimus LRT vadovas, sunkiai rinkdamas žodžius, aiškino esą pats buvęs uždarytas žurnalistų ir teigė rašysiąs pareiškimą dėl neteisėto asmens laisvės suvaržymo. A.Siaurusevičius laidė replikas, esą jo lūkuriavę žurnalistai patys yra neblaivūs ir teigė nieko nesigailįs dėl minėto įvykio.

REKLAMA

Atvykę policijos pareigūnai išsivežė LRT vadovą į Vilniaus miesto pirmąjį policijos komisariatą, kuriame, neoficialiomis žiniomis, patikrintas A.Siaurusevičiaus blaivumas. Policija to nekomentuoja. Neoficialiomis žiniomis, A.Siaurusevičiui nustatytas 1,5 promilės girtumas.

Komisariate LRT vadovas parašė pareiškimą.

LRT tarybos pirmininkas Gediminas Ilgūnas ; pirmadienį teigė, jog A.Siaurusevičius antradienį tikriausiai sulauks dėmesio LRT tarybos posėdyje. Tokios galimybės neatmetė ir kiti tarybos nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų