REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys Gintautas Mikolaitis, balandį pagarsėjęs, kai neblaivus pasirodė parlamento rūmuose, pralaimėjo rinkimus vienmandatėje Raseinių rinkimų apygardoje.

REKLAMA
REKLAMA

Iš Socialdemokratų partijos kandidatų į Seimą sąrašo pašalintas ir savo kandidatūrą išsikėlęs pats G.Mikolaitis vienmandatėje Raseinių apygardoje surinko 11,94 proc. balsų ir, likęs ketvirtoje vietoje, iškrito iš rinkimų kovos.

REKLAMA

Antrajame rinkimų ture dėl Seimo nario mandato Raseiniuose varžysis 16,51 proc. balsų surinkęs G.Mikolaičio partijos kolega Edmundas Jonyla ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Remigijus Ačas, gavęs 23,87 proc. balsų.

Į skandalą Seimo valdančiosios socialdemokratų frakcijos narys G.Mikolaitis įsivėlė balandį, kai per Vyriausybės ataskaitos pateikimą Seime nuo jo sklido alkoholio kvapas. Vėliau jis tvirtino tądien buvęs blaivus, tačiau esą padaugino iš vakaro, todėl elgėsi neadekvačiai.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo etikos sargų kritikos Seimo narys sulaukė ir dėl atostogų Maltoje plenarinių posėdžių metu. Seime buvo užfiksuota, kad socialdemokratas, nepaisant to, kad tuo metu poilsiavo Maltoje, mįslingu būdu dalyvavo posėdyje ir kelis kartus balsavo.

Neadekvatus elgesys Seimo posėdžio metu ir gebėjimai būti dvejose vietose vienu metu - ne vieninteliai G.Mikolaičio paklydimai. Prieš daugiau nei pusantrų metų parlamentaras pateko į avariją, kurioje buvo sužeistas jo bendrakeleivis. Iš įvykio vietos pasišalinęs G.Mikolaitis buvo priverstas sumokėti 3 tūkst. litų baudą.

Dėl skandalingo parlamentaro elgesio Socialdemokratų partijos valdyba išbraukė G.Mikolaitį iš kandidatų į Seimą sąrašo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų