REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT vadovas nakvojo skydinėje (papildyta 13.02)

Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius po vidurnakčio atvyko į viešbutį „Naujasis Vilnius“, kuriame buvo įsikūręs socialdemokratų rinkiminis štabas. Ir girtas apsinakvojo skydinėje.

REKLAMA
REKLAMA

LRT tarybos sprendimas - rytoj

LRT tarybos pirmininkas Gediminas Ilgūnas portalui „Balsas.lt“ teigė, kad A. Siaurusevičiaus likimas bus sprendžiamas rytoj, antradienį, LRT tarybos posėdyje. „Gali bet kuris tarybos narys pareikšti nepasitikėjimą juo, o tada taryba balsuos“, - aiškino G. Ilgūnas.

REKLAMA

Plačiau komentuoti nemalonaus incidento LRT tarybos pirmininkas teigė negalįs – jis apie įvykį sužinojo tik perskaitęs naujienas ir pamatęs filmuotą medžiagą internete. „Kad galėčiau pasakyti savo nuomonę, visgi turėčiau ir vieną, ir kitą pusę išklausyti. Net žmogus, teisiamas už žmogžudystę, gali pasakyti savo versiją. Ir aš norėčiau išgirsti Siaurusevičių, o tada pasakyti Jums savo nuomonę“, - portalui „Balsas.lt“ kalbėjo G. Ilgūnas.

REKLAMA
REKLAMA

G. Ilgūnas pabrėžė, kad niekada nesakė, jog taryba reikalaus atsistatydinti (kaip pranešė vienas naujienų portalas). „Pirmiausia, aš negaliu, ir niekada nekalbu už tarybą. Aš tik sakiau, kad gali pareikšti nepasitikėjimą – tas vienas žodelis „gali“ buvo žurnalistų praleistas“.

R. Sakadolskis: neįsivaizduoju, kaip A. Siaurusevičius galėtų likti savo poste

LRT tarybos nariui, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkui Dainiui Radzevičiui ypač kliuvo politinis incidento aspektas.

„Man pats principas kelia abejonių, kai rinkimų naktį lankomasi politinių partijų būstinėse“, - sakė D. Radzevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, nacionalinis transliuotojas privalo būti nepriklausomas, o LRT generalinio direktoriaus apsilankymas partijos rinkimų štabe gali sukelti abejonių dėl LRT nepriklausomumo.

A. Siaurusevičiaus konfliktą su žurnalistais, D. Radzevičiaus nuomone, vertinti turėtų teisėsauga, o LRT taryba į tokį vertinimą esą atsižvelgtų.

D. Radzevičius neabejojo, jog incidentas turi būti svarstomas, ir sakė pats siūlysiantis įtraukti šį klausimą į antradienį vyksiantį LRT tarybos posėdį.

LRT tarybos pirmininko pavaduotojas politologas Alvydas Jokubaitis taip pat neabejojo tuo, jog taryba svarstys incidentą.

REKLAMA

„Kad aiškinsimės, tai šimtu procentų aiškinsimės, ir tai padarysime rytoj tarybos posėdyje“, - sakė A. Jokubaitis.

Jis šioje situacijoje įžvelgė „tam tikrą (A. Siaurusevičiaus - aut.) konfliktą“ su Valstybės tarnautojų veiklos etikos taisyklėse įrašytais padorumo ir pavyzdingumo principais.

Paklaustas apie galimus tarybos veiksmus, A. Jokubaitis teigė, jog taryba „gali imtis visko“, tačiau sakė pirma norįs išklausyti paties A. Siaurusevičiaus.

Kitas LRT tarybos narys žurnalistas Romas Sakadolskis naujienų portaluose matytus incidento vaizdus vertino neigiamai. „Vaizdai kraupūs, toks elgesys (LRT generaliniam direktoriui - aut.) nedera“, - agentūrai BNS sakė žurnalistas.

REKLAMA

Jo nuomone, A. Siaurusevičius LRT generalinio direktoriaus pareigų eiti nebegali.

„Neįsivaizduoju, kaip (A. Siaurusevičius savo poste - aut.) galėtų likti“, - savo nuomonę dėstė R. Sakadolskis, tačiau pabrėžė, kad taryba būtinai išklausys paties LRT generalinio direktoriaus poziciją.

LRT tarybos narys nebuvo tikras dėl procedūrų, tačiau neabejojo, kad taryba turi galių atstatydinti nacionalinio transliuotojo generalinį direktorių.

A. Siaurusevičius: aš – nukentėjęs

Tuo tarpu pats A. Siaurusevičius teigia pats kol kas nesvarstąs galimybės atsistatydinti, nes tikina, jog pats buvo nukentėjęs per naktį viešbutyje „Naujasis Vilnius“ įvykusį incidentą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai kad aš šiuo atveju nukentėjęs, tai kodėl turėčiau (atsistatydinti – aut.)? Bet aš kaip visada sakau - aš viskam esu pasiruošęs. Man niekas nesiūlė (atsistatydinti – aut.), kalbėjau su tarybos pirmininku, aš visada pasiruošęs tarybos nariams neaiškumus paaiškinti“, - atsakydamas į BNS klausimus pirmadienį sakė A.Siaurusevičius.

Pirmadienio ankstų rytą, po to, kai daugiau nei keturias su puse valandos praleido sostinės viešbučio „Naujasis Vilnius“ elektros skydinėje, A.Siaurusevičius teigė parašęs policijoje pareiškimą.

REKLAMA

„Parašiau pareiškimą dėl pažeistų mano teisių ir kol kas daugiau nekomentuosiu. Ir priklausomai nuo eigos - žiūrėsime“, - sakė LRT vadovas.

Jis tikino jau 9 val. pirmadienio rytą buvęs darbe ir dalyvavęs pasitarime.

Linksmybės baigėsi skydinėje

Prieš tai „Balsas.lt“ žurnalistų pastebėtas linksmai ūžusiame Liberalų sąjūdžio rinkiminiame vakarėlyje, A. Siaurusevičius supainiojo duris ir netyčia pateko į elektros skydinę. Su mėginusiu jį nufotografuoti žurnalistu iš „Respublikos“ dienraščio jis susistumdė ir buvo iškviesta policija.

REKLAMA

Vėliau LRT vadovas užsidaręs elektros skydinėje bendravo su policijos pareigūnais, kurie vėliau melavo, kad ten esą nieko nėra ir durys esą užrakintos.

Atvykęs antras policijos ekipažas patikrino pirmiausia ne LRT šefo, o nukentėjusio žurnalisto Irmanto Sidarevičiaus blaivumą, bet alkotesteris parodė nulį. A. Siaurusevičių policija patikrinti vengė, o valdininkas nėjo lauk iš skydinės ir laikė užrėmęs duris. Policijos pareigūnai, aiškiai matydami, kad durys neužrakintos, ne tik neketino jų „laužti“, bet ir grasino jėga išvesdinti žurnalistus, kad šie nenufilmuotų LRT vadovo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie skydinės durų ir bare sėdintiems žurnalistams viešbučio administracija taip pat darė spaudimą, netgi išjunginėjo elektrą. Žiniasklaidos atstovų tai labai nepaveikė, susėdę jie spėliojo, kiek ilgai galima ištverti užsidarius tokioje ankštoje patalpoje, pro duris siūlė savanoriškai įsikalinusiam direktoriui kavos, mėgino prisiskambinti, tačiau veltui.

Į viešbutį, kur štabas seniai baigė veiklą, esą netyčia atvykęs LSDP kandidatas rinkimuose Vytenis Povilas Andriukaitis, pamatęs žurnalistų minią, teigė, kad nežino apie incidentą ir išsakė tik aptakius vertinimus. Tiesa, jis pripažino, kad nacionalinio transliuotojo vadovo elgesys, „jei jis tikrai toks,“ yra „be komentarų“. Kiti baliaus šeimininkai gana skubiai pasišalino ir paliko LRT vadovą neįprastoje nakvynės vietoje. Tarp skubiai sprukusių buvo ir premjeras Gediminas Kirkilas bei krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

REKLAMA

A. Siaurusevičius: mane uždarė žurnalistai

Galiausiai pasirodęs spaudos atstovams LRT direktorius netvirtu balsu ir nerangiai judėdamas aiškino, jog į skydinę jį uždarė ir neišleido... patys žurnalistai. Pastarieji ne kartą kvietė ir ugniagesius, nes neadekvačiai besielgiantis A. Siaurusevičius galėjo nukentėti užsidaręs tokioje patalpoje. Nei policininkų, nei viešbučio administracijos, apsaugos darbuotojų nesudomino tai, kad žmogus galėjo susižaloti. Jie drauge solidariai reikalavo žurnalistų pasišalinti bei paistė, jog „nieko ten nesą“. Portalui „Balsas.lt“ neprisistatęs viešbučio apsaugininkas sakė tik dirbąs savo darbą.

Vėl pasirodę policijos pareigūnai dar kartą netikrino LRT direktoriaus girtumo, o išsivežė jį į komisariatą, kur dar žada apskųsti jį esą skriaudusius žurnalistus. Kviesti ugniagesiai taip ir nepasirodė.

Tomas Čyvas, Indrė Bungardaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų