REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstiečių liaudininkų sąjungos rinkimų štabą sekmadienio naktį aplankė „darbiečių“ lyderis Viktoras Uspaskichas ir Naujosios sąjungos (socialliberalų) narys, buvęs užsienio reikalų ministras Antanas Valionis.

REKLAMA
REKLAMA

V.Uspaskichas neneigė svarstąs koalicijos ir su valstiečiais liaudininkais, ir su socialliberalais (nors pastarieji balansuoja ant 5 proc. balsų ribos - BNS) galimybes.

REKLAMA

„Apie koaliciją, bendrą darbą, palaikymą antrame ture“, - planuojamas pokalbio temas žurnalistams vardijo Darbo partijos vadovas.

Anto V.Uspaskicho, perkopę privalomą 5 proc. barjerą, valstiečiai liaudininkai ir socialliberalai drauge su Darbo partija galėtų sudaryti junginį, kuris vėliau galėtų derėtis su kitomis partijomis dėl koalicijos sudarymo.

Valstiečiams liaudininkams ir socialliberalams likus už borto, tikėtiniausia, V.Uspaskicho manymu, būtų konservatorių, socialdemokratų, Tautos prisikėlimo partijos ir „darbiečių“ koalicija.

REKLAMA
REKLAMA

Premjero postas esant tokiai koalicijai, V.Uspaskicho nuomone, turėtų atitekti konservatorių lyderiui Andriui Kubiliui, kuriam Darbo partijos pirmininkas žadėjo visokeriopą paramą.

A.Valionis pabrėžė, kad į partijos rinkimų sąrašą įrašytas nėra ir kad pas valstiečius liaudininkus atvyko kaip „politikos analitikas“.

Buvęs užsienio reikalų ministras valstiečius liaudininkus ir „darbiečius“ įvardijo kaip potencialius socialliberalų sąjungininkus, tačiau kalbas apie koaliciją vadino pernelyg ankstyvomis.

„Nevyksta jokių derybų, net ir konsultacijų, tiesiog situacijos analizė“, - sakė A.Valionis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K.Prunskienė pripažino, kad rezultatai nėra tokie, kokių tikėjosi.

„Šią akimirką negalėčiau sakyti, kad mes perkopėm per 5 proc. barjerą“, - vidurnaktį sakė žemės ūkio ministrė.

Nesekmės priežastis valstiečių liaudininkų lyderė aiškino nepalankiai susiklosčiusiomis aplinkybėmis - kritusiomis žemės ūkio produktų supirkimo kainomis - ir žmonių nepasitenkinimu valdžia.

„Aš manau, kad neabejotinai nukentėjome nuo to, kad buvome valdančiojoje koalicijoje“, - sakė K.Prunskienė.

Tikėtiniausiais koalicijos partneriais K.Prunskienė įvardijo tradicinius valstiečių liaudininkų partnerius - socialdemokratus, socialliberalus, Darbo partiją - tačiau koalicijų formuoti neskubėjo.

„Kol kas per anksti dar kalbėti apie koaliciją, kol neperkopėm 5 proc. barjero“, - kalbėjo K.Prunskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų