REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkas socialdemokratas Česlovas Juršėnas prognozuoja, kad valdančiosios koalicijos formavimas po parlamento rinkimų gali užtrukti.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienio naktį matydamas pirmuosius balsavimo bei BNS ir RAIT apklausos rezultatus Č.Juršėnas teigė, kad jie - "gana smagūs" jo partijai.

REKLAMA

Č.Juršėnas svarstė, kad valdančiosios daugumos kūrimas gali užtrukti, "jeigu bus stropiai laikomasi europinės tradicijos".

"Jeigu bus pasiūlyta (formuoti koaliciją - BNS) partijai, kuri gaus daugiausia balsų, nesvarbu, kad ji nesurinko 71 balso, net jeigu surinks 40 ar 30, vis tiek turi būti pasiūlyta jos vadovui pabandyti suklijuoti koaliciją. Jeigu jam nepasiseks, tada turi būti pasiūlyta kitiems", - teigė parlamento vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, tokiu atveju daugumos kūrimas gali užtrukti ir apie mėnesį.

Kita vertus, Č.Juršėnas pabrėžė, jog svarbu koaliciją ir tuo pačiu vykdomąją valdžią sudaryti kuo skubiau, nes Lietuvai reikės spręsti tarptautines problemas.

"Jeigu pats būsiu Seime ir tai priklausys nuo manęs, sieksiu, kad vienokia ar kitokia koalicija būtų greičiau suformuota. Jeigu reikės, mes ir opozicijoje mokėsime veikti", - tvirtino socialdemokratas.

Socialdemokratų partija valdančioje daugumoje yra nuo 2001 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų