REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar Seimo rinkimuose balsavęs pirmasis atkurtos Lietuvos prezidentas Algirdas Brazauskas neatmetė galimybės siekti aukščiausio valstybės posto. 

REKLAMA
REKLAMA

Su žmona Kristina atvykęs balsuoti A.Brazauskas buvo itin pakilios nuotaikos. Spindėjo ir K.Brazauskienės veidas - rinkimų išvakarėse viename tvenkinyje ji ištraukė keturias lydekas, pirmadienį rašo „Respublika“.

REKLAMA

„Sveikinu su rinkimais!“ - dar lauke žurnalistų būreliui šūktelėjo kadenciją baigęs valstybės vadovas. Atsakydamas į klausimą apie savo galimybes vėl grįžti į didžiąją politiką, kartą jau į pensiją išėjęs, bet tiesiai į premjerus iš jos grįžęs A.Brazauskas leido suprasti, kad tokiam apsisprendimui jis dar turi laiko.

„Laiko iki mano politikos dar yra labai daug. Daug kas per tą laiką Lietuvoje atsitiks, - sakė A.Brazauskas. - Į savo politinę poziciją žiūriu labai praktiškai - vien tik būti politiniame soste ar pareigose yra mažai. Reikia dalyvauti, už viską atsakyti. Ne, ne, ne - į premjerus tikrai neičiau“.

REKLAMA
REKLAMA

„Respublikos“ paklaustas apie prognozes, jog po šių rinkimų didžiąją dalį Seimo gali sudaryti „Tvarkos ir teisingumo“ bei Darbo partijų atstovai, A.Brazauskas teigė, kad „būtų blogai, jei tai išsipildytų“.

„Taip negali būti, kad visus nušluoja kaip lapus ir ateina kokie nauji daigai, kurie valstybėje padaro stebuklus“, - sakė A.Brazauskas.

Žvelgdamas į naujojo Seimo perspektyvą, politikas nenorėjo sutikti su prezidento Valdo Adamkaus palaiminta vizija, kad Lietuvos valdymo modelio idealu gali būti „vaivorykštės“ koalicija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vaivorykštėje yra labai daug spalvų, tas žodis gražiai skamba, bet praktiškai valstybės valdyme tai nelabai realu, - teigė A.Brazauskas. - Gali būti labai skirtingų partijų koalicija, kaip kad yra kitose civilizuotose valstybėse - ir dešinieji, ir kairieji jungiasi valstybės naudai, bet, deja, partijos turi perlipti per savo ambicijas. Mūsų partijos dar labai jaunos, jos tik formuoja savo tradicijas, žmones, vadovus, bet tos ambicijos daugeliu atveju nugali bendravalstybinį interesą. Čia yra mūsų bėda“.

„Respublikos“ paklaustas, ar nemano, kad dabartinis socialdemokratų vadovas Gediminas Kirkilas neiššvaistė A.Brazausko laikais sukaupto rinkėjų pasitikėjimo, prezidentas atsisakė kritikuoti savo partiją, mat yra jos garbės pirmininkas.

„Kaip į mane žmonės pažiūrės? O jeigu nebūčiau pirmininku, tai kalbėčiau ir, be abejo, turėčiau ką pasakyti“, - teigė A.Brazauskas.

Julius Girdvainis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų