REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Georgas Bushas penktadienį pavadino Kubą kalėjimu ir pareiškė, kad Vašingtonas nepanaikins embargo Kubai tol, kol Havana nepaleis politinių kalinių ir neužtikrins šalyje žodžio laisvės.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas iš Kubos kilusiems amerikiečiams Kubos nepriklausomybės nuo Ispanijos paskelbimo 1868-aisiais jubiliejaus proga, G. Bushas teigė, kad jo administracija pasisiūlė suteikti pagalbą Kubai po to, kai sala buvo nuniokota uraganų šiais metais, tačiau prezidento Raulio Kastro vadovaujama komunistų vyriausybė atsisakė ją priimti.

REKLAMA

„Ši pasiūlyta pagalba buvo atmesta brolių Kastrų, ir ne vien tik Kubos, bet ir kitų pasaulio šalių žmonės turėtų suprasti, kad Kastrai ir jiems dirbantys žmonės rūpinasi tik savo reikalais bei savo galia, o ne Kubos žmonių gerove“, - sakė G. Bushas nedideliam būriui žmonių kubietiškame restorane „Havana Harry‘s“ Majamio priemiestyje.

„Labai liūdna, kad čia pat, netoli mūsų didžios tautos, kuri tiki žmogaus teisėmis ir žmogaus orumu, egzistuoja šitas kalėjimas“, - sakė G. Bushas. Jis pridūrė tikįs, kad vieną dieną Kuba bus laisva.

Demokratų partijos kandidatas į prezidento postą Barakas Obama palaiko kai kurių nustatyto embargo punktų panaikinimą. Jo varžovas respublikonas Johnas McCainas ; teigia, kad embargas turėtų būti taikomas Kubai tol, kol joje bus surengti laisvi rinkimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų