REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien pristatytas naujausias režisierės Giedrės Beinoriūtės vaidybinis filmas „Balkonas“, kurio premjera įvyks spalio 16 d. 19 val. kino centre „Forum Cinemas Vingis“ Vilniuje. Nuo spalio 17 d. filmas bus rodomas ir kituose miestuose – Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Alytuje ir Marijampolėje.

REKLAMA
REKLAMA

Filmo „Balkonas“ centre – vaikai ir jų tarpusavio santykiai. Pats veiksmas vyskta 9-ojo dešimtmečio Lietuvos provincijos miestelelyje. Šioje erdvėje ir vyksta dviejų vaikų bendravimas per balkoną. Parareliai atskleidžiamas ir šių vaikų šeimų gyvenimas, to meto buitis ir aplinka.

REKLAMA

„Balkonas“ ypatingas ir tuo, jog pagridinius filmo herojus vaidina vaikai, anksčiau neturėję jokios patirties profesionaliame kine. Tuo tarpu, filmavimo aikštelėje jie turėjo dirbti kartu su žinomais, ne vieną apdovanojimą pelniusiais Lietuvos aktoriais.

„Anksčiau žiūrėdama užsienietiškus filmus, kuriuose vaidindavo vaikai, pagalvodavau, kad Lietuvoje nieko panašaus nufilmuoti neįmanoma. Tačiau „Balkono“ filmavimas pakeitė mano požiūrį. Vaikai aikštelėje nesiliaudavo stebinti, suvaidindavo ilgiausias scenas nestabdant kameros, jausdami ir kadrą, ir ritmą, ir mizansceną, ir dar atlikdami subtiliausius vaidybinius niuansus“, – apie „Balkoną“ pasakojo režisierė G. Beinoriūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Filme pagrindinius vaidmenis atlikę vienuolikamečiai Elzbieta Degutytė ir Karolis Savickis prisipažįsta, kad kai kuriuos dalykus buvo nelengva suvaidinti.

„Filme sunkiausia buvo vaidinti taip, kaip nėra. Pavyzdžiui, kai buvo šalta, reikėjo vaidinti, kad yra karšta. Arba reikia juoktis, nors visiškai nėra juokinga. Kartais buvo sunku padaryti tiksliai taip, kaip režisierė įsivaizdavo, tačiau įdomu“, – filmavimosi monentus prisiminė vieną iš pagrindinių aktorių E. Degutytė.

Tuo tarpu, Rolano vaidmenį atlikusį K. Savickį filmuojantis „Balkone“ labiausiai trikdė to laikmečio drabužiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Filmuojantis sunkiausia buvo vaidinti lyjant ir vaikščioti apsirengus senoviniais drabužiais“, – tokiomis mintimis apie savo vaidmenį „Balkone“ dalinos jaunasis aktorius K. Savickis.

Be būrio jaunųjų aktorių, filme žiūrovai išvys ir gerai pažįstamus aktorius: Viktoriją Kuodytę, Rolandą Kazlą, Irmantą Bačelį ir kt.

Filme vaidinusio Rolando Kazlo teigimu, „Balkone“ vaizduojamas laikmetis ir filmo atmosfera yra jam artimi, o ir pats vaidmuo kine vienas iš brangiausių ir artimiausių.

„Šis filmas kalba apie mūsų mažo gyvenimo didelius stebuklus ir tragedijų gimimus. Mano patirtis kine nedidelė,  tačiau kol kas šis nedidelis vaidmuo man yra vienas brangiausių ir artimiausių. Gal todėl, jog vaidinau tėtį vaiko akimis?“, –  mintimis apie filmą dalinosi aktorius R. Kazlas.

REKLAMA

„Balkonas“ žiūrovams sukels nemažai nostalgiškų prisiminimų ne tik apie devintojo dešimtmečio buitį, gyvenimą, bet ir jausmus, bei kaip jie tuomet būdavo parodomi, kai nebuvo mobiliųjų telefonų, elektroninio pašto ir kitų šiuolaikinių technologijų.

„Balkonas“ sukurtas „Monoklio“ studijoje, kuri kuria kino filmus ir skatina nekomercinio meno plėtrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų