REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per 1941-1952 metais vykusias masines gyventojų represijas Lietuva neteko apie pusės milijono žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Nemaža jų dalis į Tėvynę taip ir negrįžo – amžino poilsio atgulė Sibiro platybėse. Norėdami pagerbti tragiško likimo Lietuvos žmonių atminimą jų kalinimo ir tremties vietose, praėjusią vasarą Lietuvos jaunimo organizacijų nariai ir garsūs žurnalistai leidosi ekspediciją „Misija – Sibiras“.

REKLAMA

Sudėtingiausias, įdomiausias ir prasmingiausias kelionės akimirkas įamžino to paties pavadinimo dokumentinis filmas, kurį spalio 19 dieną 21.15 val. parodys Lietuvos televizija. Filmo autoriai – Martynas Starkus ir Robertas Bublevičius.

Dar vienas ekspedicijos į Rusijos Irkutsko regioną dalyvis – dainininkas ir TV laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius. Pasak keliautojų, 23 ekspedicijos nariai atrinkti iš daugiau nei tūkstančio.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrybinė „Misijos – Sibiras“ grupė fiksavo sudėtingiausias keliautojų akimirkas: keliolikos kilometrų žygius merkiant lietui, pažliugusiais Sibiro keliais ir taigos brūzgynais. Filme skamba jaunų žmonių mintys apie jų misiją, skausmingą Lietuvos praeitį, Rusijos žmones ir išgyvenimą rūsčios gamtos sąlygomis.

Kaip ten pasitinka lietuvius? Kaip išgelbėti laiko ir gamtos naikinamus Lietuvos tremtinių kapus? Koks kelionės epizodas buvo didžiausias išbandymas Marijonui? Visi atsakymai – dokumentiniame filme „Misija – Sibiras“ sekmadienį, spalio 19 dieną 21.15 val. per Lietuvos televiziją.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų