REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konservatoriai liko kurti Lietuvos studentų bėdoms

Seimo opozicija abejinga Lietuvos studentams. Šitokį požiūrį ji akivaizdžiai pademonstravo blokuodama Naujosios sąjungos (socialliberalų) deleguoto švietimo ir mokslo ministro Algirdo Monkevičiaus Auškštojo mokslo įstatymo pataisą. 

REKLAMA
REKLAMA

A.Monkevičiaus teiktos pataisos esmė – akademinių skolų neturinčius studentus atleisti nuo mokesčio už studijas. Ši pataisa garantuotų aukštojo mokslo prienamumą ne pagal piniginės storį, o gebėjimus.

REKLAMA

Bandydama išvengti studentų bendruomenės priešiškumo, opozicijos lyderė – Tėvynės sąjungos frakcija – išplatino pareiškimą, kuriame socialliberalą A.Monkevičių netiesiogiai išvadino populistu.

„Kritikuodami kitos partijos narį konservatoriai bando išvengti atsakomybės už savo veiksmus. Naujoji sąjunga nuosekliai dirba, kad aukštasis mokslas taptų kokybiškas ir prienamas. Ką sugebame švietimo srityje, jau įrodėme. Kai atėjome į valdančiąją koaliciją, švietimo sistemoje buvo chaosas. Mokytojai streikavo, į gatves ėjo ir moksleiviais. Socialliberalų deleguotas ministras surado dialogą su mokytojais ir stabilizavo padėtį“, – tvirtino Naujosios sąjungos frakcijos Seime seniūnas Vaclovas Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

Matydama atmestiną opozicijos požiūrį į švietimo sistemą, Naujoji sąjunga išreiškia gilias abejones, ar konservatoriams pavyktų susitvarkyti švietimo srityje. Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų šešėlinis švietimo ir mokslo ministras Mantas Adomėnas spalio 7 d. vaikščiojo po Gariūnų turgavietę ir pasakojo apie smulkaus verslo svarbą. Ar toks vienkartinis susidomėjimas smulkiaisiais verslininkais nėra populizmas?

„Tėvynės sąjungos frakcija pirmadienio Seimo posėdyje svarstant Aukštojo mokslo įstatymo pataisą inicijavo svarstymo pertrauką. Šitokiais neatsakingais veiksmai žlugdomas studentų bendruomenės pasitikėjimas politikais ir demonstruojamas atsmestinis požiūris į švietimą“, – teigė V.Karbauskis.    

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų