REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV bendrovės „Terrafugia“ (Masačūsetso valst.) inžinieriai artėja prie pabaigos kurdami daugelio vairuotojų ir pilotų svajonę - mašiną, kuria bus galima ir važinėti keliais, ir skraidyti. Pirmasis prototipas dar nėra užbaigtas, tačiau dabartinė darbų eiga leidžia manyti, jog pirmuosius tokio automobilio modelius bus galima įsigyti jau kitais metais.

REKLAMA
REKLAMA



Pasirengęs keliui: „Terrafugia Transition“ automobilio - lėktuvo priekinis sparnas atlieka ir bamperio paskirtį.

REKLAMA

Tokius planus naujovės kūrėjai buvo paskelbę dar prieš trejus metus. Kitą mėnesį 194 000 dolerių kainuojantis aparatas atliks pirmuosius bandomuosius skrydžius. Iš esmės tai yra vieno variklio galiniu propeleriu varomas lėktuvas, kuris tuo pačiu atitiks ir visus standartiniams automobiliams keliamus teisinius reikalavimus. Technologijų ekspertai jau dabar prognozuoja, jog „Terrafugia Transition“ išties sugebės skristi. Tiesa, šio teiginio teisingumu galutinai įsitikinsime po bandymų.

REKLAMA
REKLAMA



Anglies pluošto korpusas užbaigtas praėjusį balandį.

Automobilyje-lėktuve naudojami keturi ratai, „Formulė-1“ tipo pakaba, priekinis bamperis - sparnas, du šoniniai 3 metrų pločio sparnai. Automobiliui nusileidus ant žemės, šoniniai sparnai bus sulankstomi. Jo kūrėjai žada, jog valdymas ore paprastumu prilygs įprasto automobilio vairavimui. „Transition“ bus varomas benzinu, o vieno degalų bako pakaks nuskristi net 730km. Žadama, jog pirmuosius modelius klientai galės įsigyti jau kitų metų pabaigoje.



Natūralaus dydžio valdymo skydelio maketas. „Transition“ važinėti galės bet kas, tačiau norint pakilti į orą teks įvesti apsaugos kodą.



„Transition“ ruošiamas kelionei į orlaivių šventę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų