REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) tinklalapį atsidaręs rinkėjas gali nustebti, šių Seimo rinkimų komisijose radęs ir seniai neegzistuojančios koalicijos atstovų.

REKLAMA
REKLAMA

VRK internetiniame puslapyje nurodytose apygardų ir apylinkių rinkimų komisijose galima rasti atstovų nuo „A.Brazausko ir A.Paulausko koalicijos „Už darbą Lietuvai“.

REKLAMA

Nors Algirdas Brazauskas jau nebevadovauja socialdemokratams ir neveda jų į rinkimus, be to, ir LSDP, ir Artūro Paulausko vadovaujama Naujoji sąjunga į šiuos rinkimus eina savarankiškai. Šios dvi partijos koalicijoje „Už darbą Lietuvai“ dalyvavo 2004-ųjų Seimo rinkimuose.

Pasak VRK vadovo Zenono Vaigausko, nors šiuose rinkimuose partijos dalyvauja atskirai, senoji koalicija teisiškai nenustoja galioti iki kitų įvykusių rinkimų, tad ir delegatai komisijose įvardijami nuo buvusios koalicijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Matyt, kurdami įstatymą tikėjosi, kad koalicijos išsilaikys visą kadenciją. Teisiškai ta koalicija vis dar galioja. Sakykime, buvusios koalicijos atstovas išeis iš Seimo. Į jo vietą ateis nebūtinai tos pačios partijos kandidatas, o kitas buvęs eilėje po jo koalicijos sąraše“, - BNS sakė Z.Vaigauskas.

Eiliniai Seimo rinkimai vyksta spalio 12 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų