REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės saugumo departamentas (VSD) nustatė asmenį, siuntinėjusį melagingas mobilaus ryšio SMS žinutes, kuriomis bandyta kurstyti panika ir raginama atsiimti indėlius iš bankų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai BNS ketvirtadienį patvirtino VSD direktorius Povilas Malakauskas, tačiau jis atsisakė nurodyti minėto asmens tapatybę.

REKLAMA

„Yra identifikuotas žmogus, kuris tai darė. Tačiau pagal dabartinius įstatymus, esant tokiam veiksmui, negalime rimtai bausti to žmogaus, galime jį tik perspėti. Manau, kad tai labai gera proga peržiūrėti mūsų įstatymus, ką jau kaimynai latviai padarė, kad būtų numatytos rimtos bausmės už tokius „papokštavimus“, - sakė P.Malakauskas.

Anot jo, nustatytasis asmuo ketvirtadienį pakviestas atvykti į VSD ir bus įspėtas.

Paklaustas, ar nustatyti galimai sąmoningai piktybiniai šias SMS žinutes siuntinėjusiojo motyvai, P.Malakauskas atsakė: „Tai, sakyčiau, buvo jaunatviškas poelgis“.

Lietuvos banko vadovas Reinoldijus Šarkinas antradienį patvirtino, jog praėjusios savaitės pabaigoje mobiliu ryšiu buvo siuntinėjamos SMS žinutės, kuriomis esą bandyta kelti paniką, neva bankrutuoja kai kurie bankai, todėl raginta atsiimti indėlius.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų