REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Asociacijos prezidentas padėkojo Užsienio reikalų, Susisiekimo ministerijoms už aktyvų dalyvavimą sprendžiant Lietuvos vežėjų problemas, kai Latvijos veiksmai sukėlė transporto kamščius prie vidinės ES sienos. URM atstovai supažindino susitikimo dalyvius su Lietuvos ir Latvijos dvišale ir ES teisine baze bei galimu jos taikymu asociacijos nariams teikiant ieškinius dėl patirtų nuostolių atlyginimo. URM atstovai pabrėžė, kad kėlė ir kels Lietuvos ir Latvijos tarpvyriausybiniu lygiu klausimą dėl praėjusiais metais susidariusios sienos perėjimo punktuose. URM Ekonominio saugumo politikos departamento direktorius Deividas Matulionis pažymėjo, kad ši krizė yra ne Lietuvos – Latvijos problema, o Latvijos -Rusijos ir Europos Bendrijos lygio problema, daranti neigiamą įtaką ES valstybių ekonomikai.
Jo manymu, būtina sulaukti išvadų iš Europos Komisijos, o pagrindas dėl žalos atlyginimo būtų teisinės pagalbos sutartis tarp Lietuvos ir Latvijos Respublikų.
Asociacijos prezidento Algimanto Kondrusevičiaus nuomone, reikia padaryti atitinkamas išvadas ir numatyti būdus, kad panašūs incidentai ateityje nesikartotų. Taip pat prezidentas pasiūlė pradėti teisminį procesą Latvijos teismuose dėl nuostolių išieškojimo už vežėjų prastovas Lietuvos-Latvijos pasienio punktuose.
Susitikimo dalyviai sutarė dėti visas pastangas, kad panaši situacija nepasikartotų, kai 2006 metų lapkričio 20-30 dienomis Latvija be išankstinio įspėjimo apribojo krovininių automobilių įvažiavimą į savo teritoriją visuose pagrindiniuose sienos perėjimo punktuose, dirbtinai sukeldama transporto kamščius prie vidinės ES sienos. Taip pat būtina spręsti Latvijos – Rusijos pasienio infrastruktūros problemas kreipiantis į Europos Komisiją
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų