REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Alvydas Sadeckas stebisi žiniasklaidoje pateikta informacija, esą komitetas yra pritaręs sandoriui, susijusiam su Vilniaus televizijos bokšto įkeitimu bankui.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau pranešė „Balsas.lt“, Vilniaus televizijos bokštą AB „Lietuvos radijo ir televizijos centras“(LRTC), kurios 100 proc. akcijų valdo valstybė, ketina įkeisti bankui. Informaciją apie tai, jog televizijos bokštas įkainuojamas vos 10 mln. litų, o žemė po juo – daugiau nei 5 ha – tik vienu litu, ministras pradžioje vadino melu ir šmeižtu. LRTC direktorius sakė, kad skaičiai yra komercinė paslaptis. Portalo „Balsas.lt“ informacijai plintant paslaptys darėsi mažiau slaptos.

REKLAMA

Spalio 6 d. „Panoramoje“, kurią transliuoja LRT, jau teigta, kad įkeisti televizijos bokštą, kuris įstatymais įvardytas kaip strateginę reikšmę turintis objektas, esą leido Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK).

Alvydas Sadeckas: ministerija apsižioplino

Seimo NSGK šiandien išplatino pareiškimą, kuris visiškai paneigia ministerijos ir LRTC teiginius.

Komiteto pirmininkas Alvydas Sadeckas nesutinka prisiimti dalies susisiekimo ministro, socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus atsakomybės. ,,Informacija, kad NSGK yra pritaręs Vilniaus televizijos bokšto įkeitimui, yra klaidinanti. Komitetas nesvarstė tokio pobūdžio komercinių sandorių”, - pabrėžė A. Sadeckas.

REKLAMA
REKLAMA

Politiko teigimu, Vilniaus televizijos bokštas yra strateginės reikšmės objektas ir jį valdanti bendrovė priskirta prie strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių, kurios savininkė yra Vyriausybė.

,,Šiuo atveju teisinė logika ir nacionalinio saugumo interesai lemia tai, kad Vyriausybė turėtų apsispręsti, ar tikslinga pritarti Vilniaus televizijos bokšto įkeitimui bankui. Kartu Vyriausybė turėtų atsakyti į klausimą, ar nereikėtų paruošti tikslesnio teisinio reglamentavimo dėl disponavimo strateginę reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių įmonių turtu”, – sakė NSGK pirmininkas A. Sadeckas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalui „Balsas.lt“ A. Sadeckas sakė kalbėjęs apie tai su ministru (vengiančiu kontaktų su „Balsas.lt“). Anot jo, ministras tvirtino nežinąs, kaip išvis atsirado teiginiai, jog Seimo komitetas pritarė sandoriui. „Sakė, kad kažkas apsižioplino ir tiek“, - aiškino parlamentaras.

A. Sadeckas portalui nekomentavo klausimo, ar televizijos bokšto įvertinimas 10 mln. litų, o 5 ha žemės 1 litu nenusižengia protingumo kriterijams. Pasak jo, pirmiausia reikia nutarti, ar strateginę reikšmę valstybės saugumui turinčius objektus išvis galima įkeisti. „Paklauskime savęs, ar galima įkeisti dalį nacionalinio saugumo“, - samprotavo politikas.  Su sena istorija, kai buvo įkeistas prezidentūros pastatas, A. Sadeckas šios situacijos lyginti nesutiko, nes bokštas, anot jo, yra strateginis ir daug svarbesnis objektas.

Be konkurso pasirinkęs verslo partnerį LRTC ketina į bevielio interneto paslaugos teikimo verslą investuoti 100 mln. litų pirmaisiais metais, o viso investicijos, portalo duomenimis, turėtų siekti 300 mln. litų. Kai kurių ekspertų vertinimu, norint, kad tokie įdėjimai atsipirktų, reiktų per pirmus metus pritraukti bent 100 000 bevielio interneto vartotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų