REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per dvi dienas Kauno „Žalgirio“ krepšininkai gavo du kaimynų antausius. Gal Lietuvos ir Latvijos klubų jėgų santykis pasikeitė iš esmės? Pasak „Valmiera“ trenerio Ainaro Bagatskio, daryti tokią išvadą dar anksti.

REKLAMA
REKLAMA

A.Bagatskis ne vienus metus žaidė Kauno „Žalgiryje“, paskui šią komandą treniravo. Dabar jis stovi prie „Valmiera“ vairo. Kaip jau rašėme, ši kukli ekipa Baltijos krepšinio lygoje (BBL) nugalėjo „Žalgirį“ 90:82. A. Bagatskis pabrėžė, jog keli netikėti rezultatai dar nereiškia perversmo.

REKLAMA

- Tikriausiai pergalė prieš „Žalgirį“ jums buvo ypač maloni?

- Sąžiningai pasakysiu, man nėra skirtumo, ar tai „Žalgiris“, ar „Lietuvos rytas“, ar „ASK Riga“. Negalvoju, kad tai buvusi mano komanda. Tiesiog džiaugiuosi, jog nugalėjome labai stiprią ir patyrusią ekipą.

- Buvo ir daugiau netikėtų rezultatų. Tai tik sezono pradžios sindromas ar Latvijos ir Estijos komandos šiemet nusiteikusios dažniau pakutenti nervus Lietuvos grandams?

REKLAMA
REKLAMA

- Manau, jog šių rezultatų negalima vadinti dėsningais. Jei žaisime su „Žalgiriu“ 10 rungtynių, turbūt neturėsime galimybių dar kartą jį nugalėti. Ir Tartu „Rock“ neturės galimybių nugalėti Vilniaus „Lietuvos rytą“. Tai daugiau aplinkybių sutapimas.

Kita vertus, galima pažymėti, jog BBL kyla aukštyn, beveik visi klubai dalyvauja Europos taurių turnyruose. Šioje lygoje beveik neliko nereikšmingų mačų, kai galima atvykti ir užmėtyti varžovus kepurėmis. Aišku, justi ir tai, jog sezonas dar tik prasidėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar realus toks variantas, kad „Žalgiris“ arba „Lietuvos rytas“ šį sezoną nepateks į BBL finalą?

- Latvijoje tik ir kalbama, jog laikas nutraukti Lietuvos superklubų dominavimą. „ASK Riga“ ir „Barons-LMT“ kiekvienais metais skiria daug pinigų sudėčiai stiprinti. Tačiau, kaip matote, kol kas tai nedavė vaisių. Aš labai norėčiau, kad į finalą patektų Latvijos komanda, bet nemanau, kad taip atsitiks.

- Lietuvos klubai jau pajuto ekonominės krizės padarinius. Ar ši problema jaučiama ir Latvijos komandose?

- Negaliu pasakyti konkrečių skaičių. Tačiau žinau krepšininkų kainas. Kiek suprantu, didžiausių Latvijos klubų biudžetai liko maždaug tokie patys kaip praėjusį sezoną. „Valmiera“ šiemet turi mažiau pinigų. Tačiau tokių komandų kaip Liepojos „Lauvas“ ar Rygos VEF biudžetai padidėjo. Viską apibendrinus, negaliu pasakyti, kad labai pajutome krizę. Pažiūrėkite, beveik visi Latvijos rinktinės žaidėjai rungtyniauja savo šalies komandose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų