REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ ir AB „Lietuvos avialinijos“ orlaivių palydovų profesinė sąjunga organizavo piketą, prie LR Susisiekimo ministerijos (Vilniuje, Gedimino pr. 17), siekdama atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad ruošiamasi priimti nutarimą, kuris ženkliai pablogintų civilinėje aviacijoje dirbančių darbuotojų darbo sąlygas, skrydžių saugą, darbuotojų sveikatą, o Lietuvoje įteisintų 60 val. darbo savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Nors dar nesibaigė derybos tarp socialinių partnerių dėl LR Vyriausybės nutarimo Nr.587, reglamentuojančio civilinės aviacijos darbuotojų darbo ir poilsio laiką, naujos redakcijos projekto, planuojama, kad AB „flyLAL-Lithuanian Airlines“ įgulų darbuotojai nuo spalio vidurio dirbs 60 val. darbo savaitę, o per mėnesį poilsiaus tik 4 dienas. Taip yra pažeidžiamas LR darbo kodekso 144 str., įtvirtinantis 40 val. darbo savaitę.

REKLAMA

Iki šiol civilinėje aviacijoje dirbančių darbuotojų darbo ir poilsio laiką reglamentuoja LR darbo kodeksas bei LR Vyriausybės 2003 m. gegužės 14 d. nutarimas Nr. 587, kuris garantuoja 2 dienų savaitės poilsio laiką, 5 dienų darbo savaitę, bei 40 darbo valandų savaitę.

Pusmetį vykstančios derybos leidžia daryti prielaidas, kad privataus kapitalo įmonė flyLAL deda visas pastangas, kad LR Vyriausybė priimtų nutarimą, kuris ženkliai pablogintų civilinėje aviacijoje dirbančių darbuotojų darbo ir poilsio sąlygas. Tai daroma, vardan tariamo, privačios įmonės konkurencingumo didinimo, nepaisant nei skrydžių saugumo, nei darbuotojų sveikatos.

Po to, kai įmonė buvo privatizuota, flyLAL savininkų samdyti administracijos atstovai atsisako pradėti derybas dėl kolektyvinės sutarties.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų