REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

SEB Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) Elito diviziono rungtynės Rygoje finansinės krizės kamuojamam Kauno „Žalgiriui“ klubui susiklostė itin nesėkmingai, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Žalgiriečiai 70:88 pralaimėjo Ramūno Butauto treniruojamiems Rygos ASK krepšininkams, už sukeltas muštynes iš aikštės buvo išvarytas Lorenas Woodsas, o kelioms savaitėms iš rikiuotės iškrito traumą patyręs Paulius Jankūnas.

REKLAMA

SEB BBL čempionų titulą ginantys „Žalgirio“ krepšininkai turnė Latvijoje baigė antru pralaimėjimu iš eilės – sekmadienį kauniečiai 82:90 turėjo pripažinti „Valmiera“ ekipos pranašumą.

Užgriuvo traumos

„Pagrindinė pralaimėjimo priežastis – žaidėjų trūkumas, – „Respublikai“ reziumavo „Žalgirio“ trenerio asistentas Gintaras Krapikas. – Jau prieš mačą žinojome, kad nežais Willie Deane'as, dar esant lygiam rezultatui traumą patyrė P.Jankūnas. Tiesiog neturėjome kuo pakeisti lyderių“.

REKLAMA
REKLAMA

Antrajame rungtynių kėlinyje P.Jankūnas nesėkmingai nusileido ant komandos draugo kojos ir išsisuko čiurną. Puikią sportinę formą pastaruoju metu demonstravęs puolėjas negalės rungtyniauti mažiausiai tris savaites.

Įžaidėjas W.Deane'as Rygoje į aikštę neišbėgo dėl prieš savaitę patirtos riešo traumos. Amerikietis praėjusiose rungtynėse žaidė kęsdamas skausmus, tačiau trauma tik dar labiau paūmėjo. Krepšininko rankai reikia mažiausiai savaitės ramybės.

Dėl delnikaulio lūžio bent mėnesį komandai dar nepadės ir kitas gynėjas Mantas Kalnietis.

Išvadoms per anksti

„Nesakau, kad rungtynes būtume laimėję su tais žaidėjas, tačiau bent jau būtume kur kas lygiau susikovę, – svarstė G.Krapikas. – Dabar komandai buvo priverstas vadovauti devyniolikmetis Žygimantas Janavičius. Jis neblogai tvarkėsi su savo uždaviniais, bet dar nėra tiek pažengęs, kad vestų paskui save tokio lygio ekipą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rezultatyviausiai Kauno ekipoje rungtyniavo Ratko Varda. Jis per 16 min. pelnė 15 taškų, tačiau surinko 5 asmenines pražangas ir aikštę turėjo palikti dar trečiajame kėlinyje. Jonas Mačiulis įmetė 13, o Marcusas Brownas – 12 taškų.

„Žaidėme kantriai, disciplinuotai ir žaidimo stilių išlaikėme visas keturiasdešimt minučių, – pergalę pasiekusių auklėtinių žaidimu džiaugėsi R.Butautas. – Puolėme nevisiškai sėkmingai, tačiau mūsų gynyba buvo išties gera“.

Tačiau daryti išvadų po šių rungtynių ASK ekipos strategas neskubėjo: „Sezonas tik prasidėjo. Komandos naujai sukomplektuotos ir dar nespėjo susižaisti. Ką nors prognozuoti dar per anksti. Kita vertus, Baltijos čempionato lygis kyla ir konkurencija šį sezoną bus išties didelė“.

REKLAMA

Už muštynes – sankcijos

Traumomis Kauno klubo problemos šiame mače nesibaigė. Įpusėjus antrajam ketvirčiui mosuoti kumščiais aikštėje pradėjo vidurio puolėjas L.Woodsas. Konfliktas kilo, kai kovodamas dėl kamuolio amerikietis nustūmė ASK krepšininką Ernestą Kalvę. „Žalgirio“ vidurio puolėją stumtelėjo Raitis Grafas, o L.Woodsas it boksininkas šiam trenkė tiesiai į veidą. Muštynėms virsti kova be taisyklių neleido L.Woodsą pagavęs ir laikęs R.Varda.

Tiek L.Woodsas, tiek R.Grafas buvo nubausti diskvalifikacinėmis pražangomis ir išvaryti iš salės. Už sukeltą incidentą ir nesportišką elgesį krepšininkai gali sulaukti rimtų sankcijų.

REKLAMA

Peržiūrėjusi rungtynių įrašą sprendimą šią savaitę priims lygos Techninė komisija. Už nesportišką elgesį „Žalgirio“ legionieriui L.Woodsui gresia bauda nuo 500 iki 2000 eurų ir diskvalifikacija nuo 1 iki 5 rungtynių.

„Krepšininkas ėmėsi smurtinių veiksmų. Tokio elgesio tikrai netoleruosime. Žaidėjas bus nubaustas, – griežtą nuomonę „Respublikai“ pareiškė SEB BBL vykdomasis direktorius Romualdas Brazauskas. – Peržiūrėjęs rungtynių vaizdo įrašą manau, kad L.Woodsui gresia diskvalifikacija“.

Komanda duobėje

„Žalgirio“ krepšininkai jau kurį laiką treniruojasi ir rungtyniauja negaudami atlyginimų. „Žalgirio“ puolėjas Dainius Šalenga „Respublikai“ patvirtino, kad ir šis faktas lėmė nesėkmingą pasirodymą Latvijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Komanda yra duobėje. Viskas susidėjo į vieną krūvą. Užpuolė žaidėjų traumos, todėl negalime nei normaliai treniruotis, nei žaisti. Ir nemokami pinigai išmuša iš vėžių“, – „Respublikai“ aiškino D.Šalenga.

Pasak krepšininko, finansinės klubo problemos labiausiai veikia psichologiškai: „Nesame vargšai, kad neturėtume už ką pavalgyti. Tačiau problemos atsiliepia ir žaidimui, ir treniruotėms. Turime žaidėjų, kurie čia atvažiavo užsidirbti pinigų ir jų negaudami nedirba šimtu procentų“.

Komanda kol kas nebyra

Žalgirietis patvirtino faktą, esą Kauno ekipos krepšininkai svarstė galimybę nevykti į SEB BBL rungtynes Latvijoje. Anot D.Šalengos, vis dėlto toks sprendimas nebuvo priimtas, nes nenuvykusi komanda už abejas rungtynes būtų negavusi taškų, o pralaimėjusi vis tiek gavo po tašką už kiekvieną mačą.

REKLAMA

Žiniasklaidoje jau pasirodė pranešimų, kad be algų rungtyniaujančius žalgiriečius ėmė vilioti užsienio klubai. Pranešta, jog „Žalgirio“ vidurio puolėju Ratko Varda intensyviai domisi rusų Krasnojarsko „Jenisej“ klubas, kuriame vyriausiuoju treneriu dirba Algirdas Brazys.

„Ieškome didelio žmogaus, tačiau viliojame ne konkrečiai R.Vardą, – „Respublikai“ atskleidė A.Brazys. – Klausiau „Žalgirio“ vadovų, ar realu, kad jie paleistų šį krepšininką, tačiau buvo atsakyta neigiamai. Tuo viskas ir baigėsi. Jeigu kauniečiai jo atsisakytų, galbūt būtume tarp tų, kurie bandytų jį prisivilioti į savo komandą. Tačiau šiandien tai nerealu“.

Ovidijus Giniotas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų