REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

67-erių metų čekas Milošas Hlohovskis po 48 metų rūkymo stažo paskatintas žmonos metė cigaretes ir tapo pavyzdžiu visiems europiečiams, kad atsikratyti šio žalingo įpročio niekada ne vėlu.

REKLAMA
REKLAMA

Šis čekas laimėjo konkursą „Nerūkantis europietis 2008“. Jam buvo įteiktas 15 tūkst. eurų čekis atostogoms.

REKLAMA

Konkurse dalyvavo 11 šalių, tarp jų – ir Lietuva. Mūsų šalyje vykusios atrankos laimėtoju tapo verslininkas Gintas Bliuvas, rūkęs 24 metus ir atsisakęs šio žalingo įpročio per vieną dieną.

„Rūkyti mečiau iškart perskaitęs Aleno Karo  knygą „Lengvas būdas mesti rūkyti“. Jau praėjo daugiau nei metai laiko, kai neberūkau“, – Eltai sakė G. Bliuvas.

Jis teigė tapęs pavyzdžiu kolegoms, keli jų jau taip pat atsikratė įpročio rūkyti. „Dar kelių kol kas įkalbinti nepavyko“, – šyptelėjo G. Bliuvas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nerūkančio europiečio“ projektas buvo surengtas siekiant skatinti atsisakyti rūkymo. Jo organizatoriai ir vykdytojai - Europos Komisija ir Pagalbos metantiems rūkyti tinklas, Lietuvoje organizatorius Kauno jaunimo narkologijos pagalbos centras. Rėmėjas – kompanija „Pfizer“.

Įvertinus šiemet vykusio konkurso patirtį, numatyta jį rengti ir ateinančiais metais. Lietuvoje jau gruodį planuojama pakviesti į jį naujus dalyvius, norinčius mesti rūkyti ir pretenduoti į „Nerūkančio europiečio 2009“ titulą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų