REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apskrities viršininko administracija ir sostinės savivaldybė jau dvyliktus metus iš eilės apdovanojo teritorijų tvarkymo konkurso „Žydintis Vilnius 2008“ laureatus, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Šio konkurso organizatoriai siekia, kad Vilniaus kiemai ir gatvės skendėtų ne piktžolėse ir šiukšlėse, o žalumoje ir gėlėse, kad vilniečiai puoselėtų namų, sodybų gražinimo tradicijas, o sostinė būtų kuo patrauklesnė verslui ir turizmui.

REKLAMA

Pretendentus į konkursą galėjo siūlyti ir kaimynai, ir seniūnijų darbuotojai. Įpusėjus vasarai, pasiūlytus gražiausius objektus vertino konkurso organizacinis komitetas iš savivaldybės, seniūnijų, gėlininkų draugijos bei žiniasklaidos atstovų.

Pasak Vilniaus savivaldybės Aplinkos kokybės kontrolės poskyrio vyriausio specialisto Antano Stackevičiaus, išrinkti patį gražiausią balkoną, kiemą ar įstaigos teritoriją iš daugiau nei 200 pretendentų buvo labai sudėtinga, todėl stengtasi sugalvoti kuo daugiau apdovanojimų kategorijų. Šįmet buvo nutarta pagerbti gražiausiai apželdintus butų ir įstaigų balkonus, įstaigų ir organizacijų teritorijas, gražiausios individualių namų, kotedžų, daugiabučių namų aplinkos puoselėtojus ir gražiausias sostinės gatves.

REKLAMA
REKLAMA

„Vertindami apsodintas teritorijas ir erdves daugiausiai dėmesio skyrėme augalų įvairovei, jų vešlumui, architektūrinei kompozicijai bei apšvietimui“, – sakė specialistas.

Apdovanojimai per savaitgalį Mokytojų namuose vykusią tradicinę mugę „Sodo kraitė“ įteikti 40 gražios aplinkos puoselėtojų. Gražiausiai tvarkomomis pripažintos Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo, UAB „Baltijos-Amerikos klinika“ teritorijos.

Norint sukurti grožio oazę, nereikia net žemės plotelio. Tuo įtikino konkurso laureatai, apdovanoti už gražiausiai apipavidalintus balkonus. Bendrovės „Šilumos šaltinis“ administratorė Julija Prisekina sakė, kad jai didžiausia padėka už nelengvą įnoringų petunijų priežiūrą buvęs kolegų ir užsienio svečių susižavėjimas žieduose paskendusiu įmonės balkonu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vieno gražiausių individualių balkonų savininkė, Vilniaus universiteto vaikų ligoninės direktoriaus pavaduotoja medicinai Olga Zimanaitė prisipažino, kad vešliomis gėlėmis ir ji, ir kaimynai stengiasi paslėpti seno namo apdailos trūkumus.

„Nesu didelė augalų žinovė - juos pasirinkti padėjo mano kolegė. Tiesą sakant, ir laiko gėlėms prižiūrėti nelabai buvo, palaistydavau dažniausiai tik vėlai vakare grįžusi iš darbo“, – kalbėjo gydytoja, kuriai konkurso laureatės titulas buvo labai netikėtas. Pasak O.Zimanaitės, susikurti akiai malonią aplinką gali kiekvienas – tiek darbo vietoje, tiek namuose.

„Smagu, kad mūsų Vilnius kasmet gražėja. Labai gerai nuteikia, kai važiuodama į darbą matai žydinčius skverus, vešlius gazonus. Manau, kad puoselėdami savo aplinkoje grožį ir patys tampame geresni“, – įsitikinusi gydytoja.

Alia Zinkuvienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų