REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviškos vidurinės mokyklos Dubline greičiausiai nebus, nes ten gyvenantys lietuviai turėtų grįžti į tėvynę.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pirmadienį Seime atsakydamas į parlamentarų klausimus pareiškė užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas.

REKLAMA

„Nesutariame dėl emigracijos konceptualiai. Lietuviai nesutaria, kas yra emigracija, ar juos (emigrantus – BNS) reikia nubausti, ar matyti emigraciją, kaip papildomų galimybių šaltinį, – kalbėjo ministras. – Pavyzdžiui, Dubline prašo vidurinės mokyklos. Yra didelė tikimybė, kad pasakysime Dublinui – ne. Ir esama tam argumentų. Nemoka mokesčių ir apskritai privalo grįžti į Lietuvą.“

Tuo metu švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius mano, kad reikėtų rimtai apsvarstyti ir įvertinti būtinybę Airijoje įkurti lietuvišką vidurinę mokyklą.

REKLAMA
REKLAMA

„Verta šį klausimą apsvarstyti, nes toks poreikis yra, – BNS sakė ministras. – Politikai turėtų girdėti prašančiųjų argumentus.“

A.Monkevičius pasakojo turįs giminaičių, kurie laikinai yra išvykę uždarbiauti į Airiją ir, nenorėdami paliktų vienų vaikų Lietuvoje, juos užsienyje pageidautų leisti į lietuvišką mokyklą. „Jie planuoja grįžti į Lietuvą, todėl vaikams svarbu mokytis pagal lietuvišką programą“, – teigė ministras.

A.Monkevičius sakė po Seimo rinkimų vyksiąs į Airiją ir asmeniškai besiaiškinsiąs situaciją. „Grįžęs matysiu, gal verta bus inicijuoti tuo klausimu rimtą diskusiją“, – teigė švietimo ir mokslo ministras.

Jo duomenimis, per 500 vaikų Airijoje yra pareiškę pageidavimą mokytis lietuviškose mokyklose.

Šiuo metu Airijoje veikia dešimt sekmadieninių lituanistinių mokyklų. Jose dirba apie pusšimtis mokytojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų