REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris portugalas Jose Couceiro, artėjant 2010 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Serbijos ir Farerų salų komandomis, sakė, kad mūsų šalies rinktinė sieks išsaugoti lyderės poziciją, todėl stengsis laimėti artimiausius mačus.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu apie Lietuvos rinktinę kalba visa Europa. Viena vertus, gerai, o, kita vertus, nėra taip gerai, nes varžovai daug rimčiau nusiteiks rungtynėms. Šiuo metu mūsų pagrindinis tikslas - stengtis laimėti ir išsaugoti pirmąją vietą grupėje“, - spaudos konferencijoje Vilniaus oro uoste pirmadienį sakė J. Couceiro.

REKLAMA

Dvejoms artimiausioms pasaulio čempionato atrankos rungtynėms Lietuvos rinktinė rengsis Vokietijos kurortiniame mieste Bad Verishofene. Septyni nacionalinės komandos žaidėjai - Edgaras Jankauskas, Mindaugas Kalonas, Andrius Skerla, Irmantas Zelmikas, Linas Pilibaitis, Arūnas Klimavičius ir Armantas Vitkauskas (vartininkas) į Vokietiją išvyko pirmadienį iš Vilniaus, o kiti rinktinės žaidėjai į stovyklą atvyks iš užsienio miestų.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Lietuvos futbolo rinktinių direktoriaus Roberto Tautkaus, į stovyklą iš kviestų žaidėjų gali neišvykti Edgaras Česnauskis. Maskvos „Moskva“ (Rusija) klubo saugui pirmadienį vakare bus atlikti kelio tyrimai, po kurių paaiškės, ar futbolininkas galės prisijungti prie rinktinės.

Lietuvos rinktinė su serbais žais ateinantį šeštadienį Belgrade, o su Farerų salų komanda susitiks spalio 15 dieną Kaune.

J. Couceiro teigė, kad Serbijos rinktinė yra labai stipri, kaip ir Rumunijos komanda. Treneris sakė analizavęs serbų žaidimą per rungtynes su Prancūzijos ir Farerų salų rinktinėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žinau, kad lietuviai dar nėra laimėję prieš serbus, tačiau visada būna pirmas kartas, todėl reikia tikėtis sėkmės“, - pažymėjo J. Couceiro. Treneris dar negalėjo pasakyti, kaip rinktinė žais prieš serbus, nes žaidimo planas dar nėra sudarytas.

„Serbijos rinktinė visada buvo stipri. Laukia sunkios rungtynės. Manau, kad jie savo aikštėje žais atakuojantį futbolą, todėl reikės didelį dėmesį skirti gynybai ir stengtis kontratakuoti“, - teigė Lietuvos rinktinės ir Dublino „FC Bohemians“ (Airija) klubo saugas Mindaugas Kalonas. Anot jo, varžovai dabar kitaip žiūrės į Lietuvos rinktinę, nes ji yra lyderė.

REKLAMA

M. Kalonas, paprašytas įvertinti Farerų salų rinktinę, sakė, kad šios komandos tikrai nereikėtų „nurašyti“. „Rumunai labai sunkiai įveikė juos. Manau, kad prireiks nemažai pastangų, norint pelnyti tris taškus“, - pabrėžė Mindaugas. Jo nuomone, keturi taškai per dvejas artimiausias rungtynes būtų labai geras pasiekimas.

„Man serbų rinktinė nėra didelė naujiena. Ji visada pasižymėjo galingu, technišku žaidimu“, - sakė Lietuvos rinktinės ir Rygos „Skonto“ (Latvija) puolėjas Edgaras Jankauskas. Anot jo, „nešvaraus“ žaidimo nevengianti Serbijos rinktinė, galbūt, yra labiau neparanki komanda nei Rumunijos ekipa.

REKLAMA

E. Jankauskas sakė, kad po laimėtų pirmųjų dvejų rungtynių prieš rumunus ir austrus tikrai neverta pulti į euforiją. „Turnyras ilgas, dar laukia daug rungtynių. Favoritai išlieka tie patys, o mūsų užduotis - kovoti ir kuo geriau pasirodyti per kiekvienas rungtynes, - teigė E. Jankauskas. - Žinoma, gera pradžia padidino lūkesčius. Bandysim pratęsti sėkmingą žygį“. Anot Edgaro, įmanoma ir per kitas dvejas rungtynes pelnyti šešis taškus.

33 metų E. Jankauskas teigė, kad naujojo rinktinės trenerio iš Portugalijos vedamos treniruotės nenustebino. „Aišku, kiekvienas treneris turi savo supratimą apie futbolą, taiko skirtingas treniruočių metodikas, bando įdiegti kažką savo. Treniruotės įdomios, nors negaliu pasakyti, kad jos ir su ankstesniu treneriu būdavo labai neįdomios. O kažkuo mus nustebinti bus sunku, nes esame matę visko“, - sakė patyręs Lietuvos futbolininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų