REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalbant apie ekonomikos krizę priduriama, kad ji apima visas sritis, tačiau kultūrinių renginių bilietų platintojai tvirtina, kad pramogų žmonės neatsisako.

REKLAMA
REKLAMA

Bilietų platinimo bendrovių „Bilietai.lt“ bei „Tiketa“ atstovai tvirtino, kad pardavimų mažėjimo nejaučia – palyginti su ankstesniais metais, jie tik auga.

REKLAMA

„Prieš keletą mėnesių buvo atlikti tyrimai, anot jų, penktadalis lietuvių krizės metu yra linkę atsisakyti pramogų. Vis dėlto reali padėtis yra kitokia. Didžioji dalis mūsų pirkėjų yra vidutines ir aukštas pajamas gaunantys žmonės, todėl natūralu, jog jų laisvalaikio įpročių ekonomikos poslinkiai dar nepajudino“, – kalba „Bilietai.lt“ vadovas Vitalijus Kuodis.

V. Kuodis yra įsitikinęs, kad žmonių taupymas pirmiausia pasireiškia kasdienio vartojimo, o ne pramogų sektoriuje, ne kultūros renginiuose, kuriuose jie vidutiniškai lankosi 1–2 kartus per mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai kokių nors pokyčių, anot pašnekovo, galbūt pamatysime tik atšalus orams ir prasidėjus šildymo sezonui.

„Tiketos“ duomenimis, 2007 metais bendrovė parduodavo vidutiniškai 40 tūkst. bilietų per mėnesį, o 2008 – jau apie 60 tūkst.

„Bilietai.lt“ šįmet per pirmus šešis mėnesius pardavė 300 tūkst. bilietų – 55 proc. daugiau nei 2007 m.

V. Kuodis mano, kad ir kitais metais ekonominė krizė neturėtų smarkiai atsiliepti kultūrinių renginių lankomumui, o renginių paklausa ir pasiūla turėtų dar labiau didėti, kadangi Vilnius taps Europos kultūros sostine ir renginių gausa sutrauks ne tik mūsų šalies gyventojus, bet ir daugelį keliautojų iš viso pasaulio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų