REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį Palangoje vykusioje Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) sezono uždarymo šventėje buvo apdovanoti geriausi ir populiariausi 2008 metų lengvaatlečiai - V. Alekna ir L. Grinčikaitė, o naujuoju šalies rinktinės vyriausiuoju treneriu patvirtintas buvęs ėjikas Kęstutis Jezepčikas.

REKLAMA
REKLAMA

K. Jezepčikas pakeitė vienuolika metų šias pareigas ėjusį Aleksą Stanislovaitį.

„Apie pasitraukimą galvojau dar prieš olimpines žaidynes, tačiau LLAF generalinis sekretorius mane atkalbėjo ir prašė, kad baigčiau olimpinį ciklą, - tvirtino ketverių metų kadenciją baigęs A.Stanislovaitis. - Dar Lietuvos čempionate kalbinau Kęstutį, kad jis mane pakeistų. O prezidentas to nežinodamas į rinktinės trenerius taip pat siūlė Kęstutį. Pasirodo, ir šiuo klausimu mūsų nuomonė sutapo. Tai daug ką pasako“.

REKLAMA

Naujas senas prezidentas

LLAF prezidentu trečiajai kadencijai buvo perrinktas Eimantas Skrabulis, o viceprezidente išrinkta Nijolė Medvedeva. Federacijos generaliniu sekretoriumi perrinktas Eugenijus Burokas.

Naujuoju šalies lengvosios atletikos rinktinės vyriausiuoju treneriu tapęs 43 m. druskininkietis K.Jezepčikas LLAF nėra naujokas. Jis yra federacijos vykdomojo komiteto ir tarybos narys, ilgą laiką dirbo su sportinio ėjimo rinktinės nariais.

REKLAMA
REKLAMA

„Aleksas yra charizmatiška asmenybė, todėl dirbti po jo man bus gana sudėtinga, - šyptelėjo K.Jezepčikas. - Lengvojoje atletikoje yra 47 rungtys, todėl didžiausią dėmesį teks skirti komandinio darbo organizavimui, o ne komandų treniravimui“.

Šalies rekordininkas

Du dešimtmečius treneriu dirbantis K.Jezepčikas yra daugkartinis Lietuvos sportinio ėjimo čempionas. Jam priklausė ir keturi šalies rekordai, tačiau paskutinį - 50 km ėjimo - jis prarado praėjusiais metais.

„Prasideda naujas olimpinis ciklas, todėl netrukus pradėsime formuoti rinktines, rinksime jų trenerius“, - artimiausius darbus vardijo naujasis strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu lengvosios atletikos rinktinės simboliu buvęs A.Stanislovaitis tvirtino trauktis iš pareigų nusprendęs norėdamas sumažinti pareigų mastą.

„Visi pripratome prie Lenino, Stalino. Sako, kad Leninas pridarė visokių nesąmonių, bet žmonės, kai jis mirė, verkė. Nenoriu iš šio posto būti išneštas kojomis į priekį. Federacijai reikia naujų idėjų, kad ji galėtų sėkmingai tęsti vykstančius darbus. Šiandien buvo priimtas labai geras sprendimas - Kęstas yra sąžiningas, protingas, profesionalas ir lengvosios atletikos fanatikas. Čia jį visi puikiai pažįsta", - savo įpėdinį liaupsino A.Stanislovaitis, pridūręs, kad iš lengvosios atletikos jis nepasitraukia ir visą laiką bus šalia sporto šakų karalienės.

REKLAMA

Iš jaunimo laukia medalių

Pasak trečiajai kadencijai perrinkto LLAF prezidento E.Skrabulio, per aštuonerius metus federacija labai sustiprėjo, tiek politiškai, tiek finansiškai. Jos biudžetas nuo kelių šimtų tūkstančių litų išaugo iki trijų milijonų, sėkmingai bendradarbiaujama su kitomis Lietuvos sporto organizacijomis.

„Prieš aštuonerius metus į dirvą sėjome sėklą, tikėdamiesi ją puoselėti. Dabar išaugo gražus daigelis, kuris ateityje virs į tikrai gerą medį, duosiantį mums daug vaisių, - tvirtino E.Skrabulis. - Turime puikią komandą, kurios tikslas vienas - kad lengvajai atletikai būtų geriau“.

REKLAMA

Anot LLAF prezidento, yra nebaigta gausybė darbų, o didžioji dalis jų tik įpusėta. Artimiausias LLAF laukiantis iššūkis - kitais metais Kaune vyksiantis Europos jaunimo (iki 23 m.) lengvosios atletikos čempionatas.

„Esu tikras, kad jį pavyks puikiai surengti, o savo stadione iškovosime gerokai daugiau  medalių negu prieš trejus metus Kaune vykusiose jaunimo (iki 20 m.) pirmenybėse“, - vylėsi E.Skrabulis.

Lietuvai čempionato nereikia?

Vis dėlto ruošdamasi kitų metų Europos jaunimo pirmenybėms LLAF susidūrė su begaliniu sporto funkcionierių abejingumu. Pasak LLAF varžybų direktoriaus Virginijaus Daukšio, Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentas rengtis tarptautinėms varžyboms neskyrė nė lito.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gana ilgai tylėjau ir šiuo klausimu nieko nesakiau, tačiau daugiau nebegaliu. Mūsų federacijos ir sporto institucijų požiūris į šį čempionatą kardinaliai skiriasi. Šiais metais rengtis čempionatui gavome lygiai nulį litų, kitiems metams mums numatyta tiek pat. Negi šios varžybos, kurios duos didžiulę naudą ir Kaunui, ir Lietuvai, yra reikalingos tik mums?“ - retoriškai klausė V.Daukšys.

Pasak jo, pagal varžybų svarbą ir kitus kriterijus LLAF galėjo pretenduoti į pusantro milijono litų paramą, bet Kūno kultūros ir sporto departamentui pateikė paraišką čempionato organizacinėms reikmėms gauti pusę milijono litų.

REKLAMA

Populiariausi - geriausi

LLAF sezono uždarymo šventėje buvo pagerbti geriausi 2008 m. Lietuvos lengvaatlečiai, jų treneriai bei sporto veteranai. Šventės svečiai užpildę balsavimo biuletenius populiariausiais 2008 m. Lietuvos lengvaatlečiais išrinko Virgilijų Alekną ir Liną Grinčikaitę.

„Populiariausią nuo geriausio skiria vienas mažytis žingsnelis“, - skelbdamas nominacijas teigė V.Daukšys. Šventėje buvo pagerbta ir pasaulio ieties metimo rekordininkė Birutė Kalėdienė.

Keturioliktąją vietą Pekino olimpinėse žaidynėse užėmusi sprinterė Lina Grinčikaitė buvo pripažinta populiariausia 2008 m. Lietuvos lengvaatlete.

REKLAMA

Visos nominacijos

Metų atradimas - Vitalijus Kozlovas

Metų atradimas - Eglė Balčiūnaitė

Geležinė valia - Rasa Troup

Visada jaunas - Birutė Kalėdienė

Metų garbingasis - Zigmas Živatkauskas

Metų optimistas - Kastytis Povilionis

Mano mokytojas - Edmundas Norvilas

Mano mokytoja - Palmira Žukienė

Tiesioji plunksna - Marytė Marcinkevičiūtė

Plačiausias žvilgsnis - Lietuvos televizija

Informacijos virtuozas - Steponas Misiūnas

Populiariausias sportininkas - Virgilijus Alekna

Pupuliariausia sportininkė - Lina Grinčikaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų