REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ateinantį sekmadienio vakarą teks kiek ilgiau nei paprastai laukti Seimo rinkimų rezultatų. Politikai jau suplanavo, kur linksmai lauks savo triumfo ar sutiks pralaimėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas tvirtino, kad šįkart balsavimo rezultatų sekmadienio vakarą gali tekti šiek tiek palūkėti. Mat tą pačią spalio 12-ąją vyks ne tik Seimo rinkimai, bet ir referendumas dėl Ignalinos atominės elektrinės darbo pratęsimo.

REKLAMA

Z.Vaigauskas prognozavo, kad rinkimų rezultatai pradės aiškėti ne anksčiau kaip 22 val. „Galutinį rezultatą turbūt matysime jau naktį, gal kokią antrą valandą.“

Tiesa, šįkart, kaip ir ankstesniuose parlamento rinkimuose, Lietuvoje bus surengti vadinamieji exit polls, tai yra rinkėjų, išėjusių iš balsavimo apylinkių, apklausa. „Taip, tokia apklausa tikrai bus surengta rinkimų dieną“, - patvirtino Z.Vaigauskas.

Tai reiškia, kad jau 20 val., vos užsivers balsavimo apylinkės, rinkėjai ir politikai sužinos preliminarius rezultatus, paremtus apklausa.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu ne labai tikslius rezultatus, tai bent akivaizdžias tendencijas tikrai išvysime iškart po to, kai baigsis balsavimas“, - sakė VRK vadovas.

Praktika rodo, kad „exit polls“ rezultatai labai nežymiai skiriasi nuo galutinių rinkimų rezultatų.

Pasak dienraščio, Seimo rinkimuose dalyvaujančios partijos jau yra suplanavusios, kur jų vadovai ir kandidatai sekmadienio vakarą lauks balsavimo rezultatų.

Laužydama tradiciją, Socialdemokratų partija šįkart rinkimų dienos vakarą susirinks į viešbutį „Naujasis Vilnius“, o ne į buvusio partijos vadovo Algirdo Brazausko žmonai Kristinai priklausantį viešbutį „Crown Plaza“, esantį šalia Vilniaus Vingio parko. „Norėjome būti arčiau centro, todėl ir pasirinkome kitą viešbutį. Jame yra pakankamai vietos ir partijos vadovams, ir kandidatams, ir svečiams, ir žiniasklaidai“, - sakė socialdemokratų vicepirmininkė Milda Petrauskienė.

Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, kaip ir per praėjusius parlamento rinkimus, balsavimo rezultatų lauks viešbutyje „Europa City“, esančiame netoli Seimo rūmų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liberalų ir centro sąjunga rezervavo aukščiausio viešbučio „Reval Hotel Lietuva“ barą „Sky-bar“ 22-ame aukšte. „Mums atsivers Vilniaus, kuriame tikimės surinkti nemažai balsų, vaizdai“, - optimistiškai kalbėjo vienas partijos vadovų Gintautas Babravičius.

Tautos prisikėlimo partija norėtų rinkimų rezultatų laukti klube „New York“, esančiame kiek nuošaliau nuo sostinės centro. „Planavome rinkimų rezultatų laukti kitoje vietoje, bet paaiškėjo, kad joje visi netilpsime. Todėl pradėjome ieškoti erdvesnių patalpų. Tikimės, kad tai vis dėlto bus klubas „New York“, - sakė partijos vadovas Arūnas Valinskas. Pasak jo, tiksliau atsakyti į šį klausimą bus galima šią savaitę.

Viešbučiuose, restoranuose ar klubuose laukiant rinkimų rezultatų paprastai neapsieinama be vaišių su gaiviaisiais ir stipriaisiais gėrimais. Todėl laukimas neturėtų prailgti. Tačiau vaišes savo vadovams, kandidatams ir svečiams organizuos ir tos partijos, kurios įtampos kupiną rinkimų vakarą praleis ne viešojo maitinimo ar linksminimosi įstaigose, o savo būstinėse.

Partija Tvarka ir teisingumas, Naujoji sąjunga, Darbo partija, taip pat Valstiečių liaudininkų sąjunga rezultatų lauks savo būstinėse ar rinkimų štabuose sostinės centre. „Taip nusprendėme, nes patogiau. Būstinėje pakaks vietos visiems“, - užtikrino Darbo partijos rinkimų štabo vadovė Virginija Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų