REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis dar nerimsta aistros dėl trečiadienį Ispanijos leidinio „El Pais“ paskelbtos informacijos apie tai, kad „Zenito“ ekipa ne laimėjo, o neva nusipirko UEFA taurę. Reaguodami į tokius kaltinimus tiek „Zenit“, tiek „Bayern“ stovyklų atstovai purto galvas ir prisiekia, kad jokių susitarimų nebuvo, UEFA vadovai laukia ir svarsto, ar pradėti tyrimą, o ispanų žurnalistai grasina, kad tuoj pateiks svarių įrodymų.



„Zenitas“ viską neigia

Vis dar nerimsta aistros dėl trečiadienį Ispanijos leidinio „El Pais“ paskelbtos informacijos apie tai, kad „Zenito“ ekipa ne laimėjo, o neva nusipirko UEFA taurę. Reaguodami į tokius kaltinimus tiek „Zenit“, tiek „Bayern“ stovyklų atstovai purto galvas ir prisiekia, kad jokių susitarimų nebuvo, UEFA vadovai laukia ir svarsto, ar pradėti tyrimą, o ispanų žurnalistai grasina, kad tuoj pateiks svarių įrodymų.



„Zenitas“ viską neigia

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po to, kai spaudoje buvo paviešinta, kad Sankt Peterburgo ir Miuncheno komandų atsakomojo susitikimo baigtis neva buvo iš anksto sutarta (tiksliau nupirkta už 50 milijonų eurų), „Zenit“ klubas kreipėsi į savo šalies žiniasklaidą, prašydamas neeskaluoti šios temos ir nekreipti dėmesio į mažai ką su realybe turinčius ispanų leidinių svaičiojimus. Vis dėlto klausyti šių raginimų nebuvo linkę ne tik patys rusų plunksnos broliai, stoję piestu ginti savo didvyrius, bet net ir „Zenit“ vyriausiasis treneris Dickas Advocaatas bei Rusijos Federacijos sporto ministras Vitalijus Mutko.

REKLAMA

Futbolo specialistas iš Olandijos tiesiog juokėsi iš tokių kaltinimų ir tikino, kad jie yra iš piršto laužti.

„Tai tiesiog neįtikėtina. Visiems juk aišku, kad mes turėjome geresnę komandą nei „Rangers“, todėl ir laimėjome UEFA taurę. Nors škotai ir žaidė neblogai, bet mes buvome stipresni. Tikriausiai kažkas mums labai pavydi, nes „Zenitas“ pasiekė tokias aukštumas per ganėtinai trumpą laiką, bet tai tikrai neturi nieko bendro su rungtynių pirkimu ar kokiais nors nešvariais sandoriais. Viską lėmė žaidėjų meistriškumas ir trenerių sugebėjimai – būtent todėl mes ir pasiekėme tiek daug“ – buvo kategoriškas D. Advocaatas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ar jūs tikrai manote, kad tokie futbolo grandai kaip Miuncheno „Bayern“ ar Glazgo „Rangers“ įsitrauktų į nešvarius užkulisinius žaidimus ir rizikuotų savo reputacija? Tai tiesiog kvaila. Jie yra vieni didžiausių Europos klubų, kurie troško tos taurės ne ką mažiau už mus. Jiems nereikia pinigų, jiems reikia trofėjų“ – teigė 61-ų metų strategas.

Tokios pat nuomonės apie kilusį skandalą buvo ir Rusijos Federacijos sporto ministras Vitalijus Mutko, pareiškęs, kad ispanai, prieš skelbdami realybės neatitinkančius faktus ir ieškodami sensacijų, turėtų jausti didesnę atsakomybę:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nelabai suprantu, išvis apie ką yra kalbama!? Manau, kad tie pranešimai yra kažkieno itin lakios fantazijos vaisius. Jeigu buvote tose rungtynėse, viską patys matėte. Ką buvo galima nupirkti iš „Bayerno“? Gal Oliverį Kahną? Kol UEFA nepradėjo jokio tyrimo, kažkokie ispanų spaudoje pasirodę kaltinimai visiškai nieko nereiškia“ - buvo kategoriškas V. Mutko.  

Oficialus futbolo klubo „Zenit“ interneto puslapis taip pat išplatino pranešimą, kuriame griežtai neigia kaltinimus:  

„Kai kurie įvairių Ispanijos žiniasklaidos šaltinių pareiškimai kelia grėsmę „Zenito“ reputacijai. Žaidimo lygis, kurį „Zenitas“ parodė rungtynėse su „Rangers“ ir Miuncheno „Bayern“ ekipomis, yra geriausias įrodymas to, kad pergalės buvo pelnytos ir iškovotos sąžiningai kovojant. Kaltinimai susitarimais, kurie minimi spaudoje, yra didžiulis įžeidimas visoms čia paminėtoms komandoms. „Zenito“ atstovai dabar renka visą pasirodžiusią medžiagą ir spręs dėl tolesnių teisinių veiksmų, siekiant apginti klubo reputaciją ir garbę.“



„Bayernui“ ši istorija – juokinga


Vokietijos čempionės Miuncheno „Bayern“ ekipos atstovai taip pat neliko visos šios istorijos nuošaly ir puolė gelbėti savo gerą vardą – iš galimai parduotų rungtynių ironiškai šaipėsi ir klubo legenda ilgametis ekipos žaidėjas Franzas Beckenbaueris, ir dabartinis jos pergalių kalvis bei vienas skandalingų rungtynių dalyvių Miroslavas Klose, ir oficialus klubo interneto puslapis.

REKLAMA

Tiesa, F. Beckenbaueris iš dalies pripažino, kad „Bayerno“ žaidėjai atsakomajame mače atrodė kiek neįprastai.

„Pralaimėti 4:0 taip, kaip mes pralaimėjome Sankt Peterburge, yra visiškai nepriimtina. Manau, kad komanda kai kurias atkarpas sužaidė labai prastai ir buvo praradusi discipliną bei koncentraciją. Kai kurie futbolininkai bėgiojo ratais ir aplink, tarsi jie būtų Miuncheno miesto centrinėje aikštėje, o ne stadione“ – negailėjo karčių žodžių vokietis.

Tuo tarpu puolėjas M. Klose tose rungtynėse neįžvelgė nieko keisto ir bet kokius kaltinimus pavadino anekdotu:

REKLAMA

„Aš tiesiog negaliu tuo patikėti. Gerai bent tai, kad dabar drabužinėje turime iš ko juoktis“.

Patys „Bayern“ klubo oficialūs asmenys buvo kiek atsargesni ir pareiškė, kad „Miuncheno „Bayernas“ apie įtarimus nieko nežino“.

UEFA nemato prasmės pradėti tyrimą

Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) komunikacijų direktorius ir prezidento Michelio Platini patarėjas Williamas Gaillardas tikino, kad kol kas nėra jokio pagrindo pradėti tyrimą, nes, išskyrus straipsnius Ispanijos spaudoje, nėra jokių įrodymų, kad mačas tarp „Zenit“ ir „Bayern“ vienuolikių buvo neskaidrus:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas nesiimsime jokių veiksmų, tik stebėsime padėtį. Jei atsiras kokių nors įrodymų, norėsime apie juos žinoti viską. ABC yra vienas iš didžiausių Ispanijos leidinių ir jis tikina, kad turi telefoninių pokalbių tarp kai kurių Rusijos nusikaltėlių įrašus, kuriuose kalbama apie nupirktas rungtynes, todėl stengsimės išsiaiškinti, ar kaltinimai pagrįsti.“

„Vis dėlto nenorėčiau leisti į kalbas, nes kol kas praktiškai neturime jokios patikimos informacijos. Bet jei išsiaiškinsime, kad tos rungtynės tikrai buvo sutartos, klubams grės rimtos sankcijos, nes korupcija – tai blogiausia, kas gali atsitikti futbole“ – tikino W. Gaillardas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų